avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren cu coproprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren cu coproprietari

Buna ziua, sunt coproprietar a unui teren detinand cota de 6/8, ceilalti 2 fiind fratele si sora mea, fiecare cu 1/8 cota parte, intrebarea mea este, daca eu si sora mea dorim sa vindem terenul respectiv si fratele se opune, care ar fii solutia? Se poate vinde pe baza ca noi detinem in total 7/8 si el este in minoritate? Sau ce solutie as avea, va multumesc pt atentia acordata.
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2012
OvidiuDetesan, utilizator
Cel mai recent răspuns: OvidiuDetesan , utilizator 18:07, 5 Octombrie 2012
daca unul dintre coproprietari nu este de acord cu vanzarea si nu ati facut partajul puteti cere iesirea din indiviziune, la instanta competenta, propunand ca varianta vinderea terenului si impartirea pretului. Nimeni nu este obligat sa pastreze starea de indiviziune impotriva vointei sale.
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2012
Alin Gon, Avocat
OvidiuDetesan a scris:

Se poate vinde pe baza ca noi detinem in total 7/8 si el este in minoritate? Sau ce solutie as avea, va multumesc pt atentia acordata.



Se poate. Cumpărătorul va fi majoritar, fratele tot minoritar.

Sau voiaţi cumva să întrebaţi dacă puteţi vinde tot, în pofida opoziţiei minoritarului? :dance3:

În cazul acesta, răspunsul este NU!. Iar soluţia v-a dat-o alin_gon.

Deci pot vinde 7/8 din teren? Si daca da cine decide exact care parte din teren va fi cota de 1/8 a fratelui? Presupunandu-se ca el ramane coproprietar minoritar.
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2012
OvidiuDetesan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte imobil vanzare Corsico89 Corsico89 Am mostenit 1/8 dintr-un apartament (tata decedat, urmasi eu, 2 frati si mama). Vreau sa ii vand fratelui meu cota mea din apartament. Se poate face aceasta? ... (vezi toată discuția)
Teren executat silit claudel1982 claudel1982 BUNA ZIUA As dori sa/mi raspundeti la cateva intrebari: se vinde cota parte de 3/8 dintr-un teren executat,teren care are 2 coproprietari si care nu e ... (vezi toată discuția)
Pot vinde casa parinteasca fara acordul fratelui? Bambi4true Bambi4true Detin cota parte din apartamentul parintesc ( mostenire de la tata ) pe care eu si mama vrem sa-l vindem, insa fratele se opune ( ca mai bine ia jumatate din ... (vezi toată discuția)