avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cota parte imobil vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cota parte imobil vanzare

Am mostenit 1/8 dintr-un apartament (tata decedat, urmasi eu, 2 frati si mama). Vreau sa ii vand fratelui meu cota mea din apartament. Se poate face aceasta? Trebuie sa fie toti coproprietarii de acord?
Apartamentul e si in ipoteca pentru un credit luat de unul din frati. In situatia asta se poate vinde, dar trebuie aduse la zi acte pentru ipoteca?

Procesul s-ar face cu un notar?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:31, 20 Octombrie 2018
Ipoteca s-a pus dupa decesul tatalui? Este numai pe cota detinuta de fratele care a luat credit sau pe intreg apartamentul? Ceilalti coproprietari si-au dat acordul pentru ipotecarea apartamentului? Sunt giranti in credit?
Trebuie sa faceti iesirea din inviziune, sa intabulati si apoi vinde.
Daca este ipoteca si pe cota dvs nu veti putea vinde fara acordul creditorului fratelui.
Iesirea din indiviziune se face la notariat pe cale amiabila ori in instanta daca nu exista intelegere intre parti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
cyan, moderator
Mult dupa, intregul apartament, cu acordul tuturor dar nu cred ca sub forma de girant (trebuie sa verific). Merci. Am sa revin, posibil, cu ceva detalii.

De regula la creditor ar fi mai mult o formalitate? Sau sunt sanse reale sa se opuna?
Daca ramane in proprietatea unuia dintre giranti, nu ar exista motive sa se opuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate executa silit un imobil ipotecat pentru un credit neplatit al unui coproprietar? gabyte00 gabyte00 Buna ziua, am o intrebare la un caz mai special. Eu si cu fratele meu detinem prin mostenire cate 3/16 din apartament, restul mama noastra. Eu am facut un ... (vezi toată discuția)
Executare silita rocorobert rocorobert Buna seara, as dori sa stiu cum se poate efectua o executare silita , in cazul in care imobilul se afla in coproprietate, este ipotecat de rang I in favoarea ... (vezi toată discuția)
Pot vinde casa parinteasca fara acordul fratelui? Bambi4true Bambi4true Detin cota parte din apartamentul parintesc ( mostenire de la tata ) pe care eu si mama vrem sa-l vindem, insa fratele se opune ( ca mai bine ia jumatate din ... (vezi toată discuția)