avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Teren executat silit
Discuție deschisă în Executare silită

Teren executat silit

BUNA ZIUA
As dori sa/mi raspundeti la cateva intrebari:
se vinde cota parte de 3/8 dintr-un teren executat,teren care are 2 coproprietari si care nu e dezmembrat
1) eu daca as cumpara cota parte, care cota imi revine, pot sa aleg eu partea din teren sau cum se procedeaza?
2) cheltuielile de executare cine le suporta?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:49, 12 Ianuarie 2014
Buna ziua,

Date de plecare:
1. pe teren sunt 2 co-proprietari, unul A cu o cota de 3/8 si celalalt B cu o cota de 5/8
2. este supus procedurii executarii silite co-proprietarul minoritar A
3. terenul nu este dezmembrat in loturi distincte
Rezulta ca:
In fapt Dvs. puteti cumpara prin executor judecatoresc nu un teren (lot) anume ci numai dreptul de co-proprietate (in indiviziune, in devalmasie) asupra unei cote-parti ideale de 3/8 din drepturile de proprietate asupra terenului in speta.
In final Dvs. veti fi co-proprietarul minoritar in locul lui A
Urmeaza eventual ca ulterior sa solicitati iesirea din indiviziune (pe cale amiabila - notariat sau pe calea instantei) prilej cu care se va face documentatia cadastrala, lotizarea, atribuirea lotului (daca terenul este partajabil in natura), stabilirea sultelor, etc.
Cheltuielile de executare le plateste cel executat silit

legalmgm
Terenul respectiv are o singura iesire la strada, eu as dori sa iau 3/8 partea din fata, cu lasarea <drum de acces >pt restul 5/8 pt.co-proprietarul B,(pe cale amiabila nu cred ca e posibil pt.ca coproprietarii actuali sunt mama si fiu, iar terenul "nu este de vanzare" ghinionul lor este ca acea 3/8 e executat silit )
Intrebarea mea este? Am sanse sa ocup partea care o vreau... fara acordul co-proprietarului majoritar. sau doar in instanta pot afla , care parte din lot o voi ocupa eu.
Multumesc!
Dvs cumparati ce se scoate la licitatie, 3/8, Apoi, pe cale amiabila sau in instanta iesiti din indiviziune fata de celalalt proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)
Poate fi lovit de "nulitate absoluta sau relativa", un astfel de contract vanzare - cumparare? Manole Dumitru Manole Dumitru Proprietarul unui fond funciar intravilan ce face mai multe operatiuni, adica; 1). Lotizeaza suprafata respectiva in 4 loturi. Trei loturi cu destinatie ... (vezi toată discuția)
Coproprietar - vanzare Rubia Rubia Rubia Rubia Detin o treime dintr-un teren si imobilul aferen. Adica suntem 3 proprietari cu parti egale. Va rog sa im ispuneti daca eu pot instraina partea mea prin ... (vezi toată discuția)