Sint un cetatean roman care doreste o informatie pertinenta in ceea ce priveste preschimbarea unui carnet de conducere britanic in carnet de conducere romanesc cu aceeasi valabilitate administrativa prin mandatar adica procura speciala la consulat! Mentionez ca pasii care am urmat pina acum au fost urmatorii : am citit
ordinul 163 din 2011 in care se spunea ca se poate preschimba din carnet de conducere strain in carnet de conducere romanesc cu aceeasi valabilitate administrativa, am vorbit la suceava eu fiind din suceava ,cu seful serviciu carnete de conducere care mi-a confirmat ca pot sa -l schimb din carnet de conducere strain in romanesc prin procura speciala dar numai cu aceeasi valabilitate! am fost la consulat am facut procura speciala ,am trimis in romania pasaportul,procura ,carnetul de conducere britanic si 2 poze recente .Cind procuratorul meu a ajuns la ghiseu i s-a zis ca nu se poate ca trebuie sa se prezinte personal sa-i faca poze si sa semneze ,asta era vineri iar astazi seful serviciului carnete de conducere suceava cu care am vorbit personal ,contrar celor spuse anterior mi-a spus ca nu se poate ca a vorbit cu superiorii si i-a interzis aceasta preschimbare! Deci eu nu mai inteleg nimic daca exista procura facuta la consulat si legea spune clar ca se poate preschimba din carnet de conducere strain in romanesc cu aceeasi valabilitate administrativa de ce se refuza acest lucru! As dori un raspuns clar si pertinent sau unde m-as putea adresa pentru o informatie corecta daca cetatenii romani care locuiesc si in strainatate nu pot sa-si preschimbe actele decit daca se prezinta personal?deci intrebarea mea este
posed carnet de conducere britanic si vreau sa-l preschimb in carnet de conducere romanesc cu aceeasi valabilitate administrativa !
ce pot sa fac si ce pasi trebuie sa urmez
am carnet de conducere britanic,procura speciala facuta la consulatul romaniei de la londra pentru mandatar care sa-mi schimbe carnetul de conducere, 2 poze conform marimii care trebuie ,cerere facuta de procuratorul meu,si taxa de preschimbare.
Va rog sa-mi spuneti daca conform ordinului 163/2011 mai pot sau nu preschimba acest carnet cu aceeasi valabilitate administrativa sau daca legea s-a modificat si acest serviciu nu se mai poate face!
As vrea sa-mi trimiteti un raspuns pe adresa mea de email georgeta000@ yahoo.co.uk si as vrea daca se poate textul din lege unde gasesc specificatia respectiva de modificare!
Va multumesc si va rog sa ma intelegeti ,de asemenea va rog sa ma scuzati dar dupa un demers indelungat ,timp in care am primit informatiile pe care le-am enumerat am fost refuzata si am primit raspunsul ca nu se poate!
Cu stima ,va multumesc anticipat si astept un raspuns pertinent
[editat ]problema este ca era o urgenta sa scoata niste bani mai multi si mandatara a trebuit sa imprumute bani din alta parte ca sa rezolve problema urmand acum sa mearga din nou luni la directorul sa se plinga de acea juirista care nu a acceptat procura cu conditia sa nu fie si el un tip fara nic un fel de cunostinte!oricum va trebui sa schimbam depunerea banilor de casa de pewnsie la o banca [editat] sa aveti toti un weekend minunat ca al meu mi l-a distrus jurista
da asa este ...dupa cite mai stiu si eu este un abuz avind in vedere ca respectiva imputernicita merge de citiva ani si ridica sume de la cec pentru a ne plati diverse cheltuieli care le facem noi. eu consider ca o ambasada care nu este tocmai din congo si chiar daca ar fi de acolo,cea a romaniei nu face greseli caci altfel tre sa raspunda sinu sint chiar intr-un oras de mica importanta deci nu-si permit sa greseasca!!!!!iar acea jurista are o facultate dar numai a trecut prin ea nu a si invatat ceva? de ce nu respecta un act legal facut conform unei legi nu am sa pot intelege!!!!si ne mai plingem ca aproape.....toti competentii pleaca din tara??de asta sintem asa bine vazuti!!!!!!singuri ne taiem craca!!!!nu este nimeni vinovat de abuzurile si incompetentele noastre!!!!noi le facem noi tragem!!!normal sa nu-i placa strainatatii daca am ajuns ca unii sa faca stat in stat pe unde mai lucreaza!!!!asta e si ne mai si plingem...dar nu se face nimic ca sa ne redresam!!!!iti multumesc pentru incurajare!sa ai un weekend placut!
buna ziua ...deci a inteles foarte bine ca nu era prea mult de inteles.i-a zis sa faca o procura din care sa reiasa ca cea cu care s-a dus deci cea recenta facuta pe 19 februarie,nu a fost revocata!dupa mine este o stupiditate caci nic n u a folosit-o si vrea sa declare ca nu a fost revocata!directia de miscare a hirtiilor!oricum am vorbit cu persoana si o sa se duca la un notar autorizatca sa-i spuna ce sa faca!caci si fata ei termina anul acesta facultatea si va deveni notar asta vrea,si a zis ca este perfect legala!atunci?nu inteleg!oricum multumesc si ma scuzati ca v-am rapit din timp!sa aveti un weekend minunat!
cealalta expira in martie adica maine !nu este suspiciune ,i-a zis ca nu este valabila daca nu ai aduce o alta procura in care sa zica ca noua procura nu este revocata!pai cum este posibil asa ceva ?atunci de ce se mai foloseste acest text,,..retragerii de numerar din contul subsemnatei de cite ori se va impune pina la revocarea expresa a prezentului mandat''si a zis ca de cite ori va scoate bani va trebui sa prezinte cite o astfel de procura!?daca scot de zece ori intr-o luna tre sa-i dau inca 10 procuri! asta este o stupiditate!pai ce ne jucam de-a procura?da procura na procura! si nu vad de ce ar fi vreo suspiciune din moment ce acesta procura este redactata si legalizata de ambasada romaniei ! nu este o copie este originalul!nu inteleg ? ce vreau sa stiu cu exactitate este daca aceasta procura asa cum a fost formulata de ambasada este conforma cu legea specificata in procra 677/2001.daca este corecta de ce nu este luata in considerare?ce pot sa fac?ce procuri ar mai trebui sa fac?ca doar nu am altceva de facut decit sa stau toata ziua la ambasada si sa dau bani pe procuri pentruca o jurista este incompetenta?ma scuzati dar sint foarte suparata ca desi este facuta dupa cum scrie conform unei legi la o ambasada romana dar in romania nu este luata in considerare!unde ar trebui sa mergem daca nu la ambasada?de ce se mai dau legi daca nu sint luate in considerare?as vrea sa-mi spuneti o solutie?multumesc!
deci am avut o procura care este valabila pina in martie si in care specificam ca madatarul are dreptul sa scoata numai o anumita suma.deoarece uneori suma nu este suficienta pentru a acoperi anumite cheltuieli de data aceasta am facut-o dupa cum v-am scris!ce ar trebui sa mai fac?????
datele persoanei corespund si procura a fost facuta pe data de 19 februarie 2013,deci saptamina trecuta. iar procura este exact cum am reprodus-o mai sus cu exceptia datelor de identificare.deci de ce nu este buna???????
multumesc pt raspuns.si atunci de ce ambasada a editat acest act si de ce cealalta procura aprox identica cu asta a fost acceptata??????????cu modificarea ca se specifica ca poate ridica lunar o anumita suma!multumesc
locuind la londra ,am facut o procura pentru mama mea la ambasada romaniei de la londra in care se spune:
subsemnata.... cetatean roman,avind domiciliul in..........indentificata cu....etc....aflata in prezent in marea britanie,imputernicesc pe.....,cet. roman,indentificata cu.......etc...
CA SA MA REPREZINTE IN FATA BANCII ......,IN VEDEREA RETRAGERII DE NUMERAR DIN CONTUL SUBSEMNATEI DE CITE ORI SE VA IMPUNE PINA LA REVOCAREA EXPRESA A PREZENTULUI MANDAT.
in acest scop,in numele meu si pentru mine,mandatara mea va putea face retrageri si sa ma reprezinte cu depline puteri in relatiile cu institutia bancara din ....
pentru aducerea la indeplinire a prezentului mandat,mandatarul meu ma va reprezenta in fata institutiei bancare ,va face cereri si declaratii,va intocmi orice fel de acte in limita prezentului mandat semnind orice act va fi necesar in numele meu si pentru mine ,semnatura sa fiindu-mi opozabila.
orice alta operatiune nementionata expres dar necesara indeplinirii prezentului mandat va avea acordul meu.
redactata astazi,data autentificarii,la sediul sectiei consulare a ambasadei romaniei la londra,in 2 ex dintre care unul a fost inmanat partii.
si jos inainte de semnatura zice
sunt de acord cu prelucrarea datelor prezentate in conformitate cu legea 677/2001.
cind persoana indicata ca mandatar s-a prezentat la banca cu procura speciala ,jurista a zis ca nu este valabila daca nu mai are inca o procura prin care sa declare ca nu este revocata prima procura!
de ce nu este buna procura care este facuta de ambasada romaniei si tind sa cred ca acolo nu lucreaza oameni incopetenti si de ce mai trebuie inca o procura .......pai ce facem procura la procura ....pai asa facem o gramada de procuri ?pina cind? ar trebui sa se infiinteze o directie de miscare a hirtiilor! cind trebuie sa ne oprim din facut procuri! am citi si eu legea 677/2001 si nu cred ca mai este necesara inca o procura ...dar poate ca ma insel ...de ceea cer o parere pertinenta si autorizata si as vrea sa stiu daca este corecta procura de ce jurista nu respecta legea?
...va multumesc...daca se poate sa-mi raspunde-ti pe adresa mea de email ar fi foarte bine. va multumesc inca o data!
[editat de moderator- numele banii nu e important in problema dvs, iar ca semn de punctuatie, cate unul e suficient-pct 1.1 si 2.11din regulament]