avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Banca nu accepta o imputernicire pentru reprezentare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Banca nu accepta o imputernicire pentru reprezentare

locuind la londra ,am facut o procura pentru mama mea la ambasada romaniei de la londra in care se spune:
subsemnata.... cetatean roman,avind domiciliul in..........indentificata cu....etc....aflata in prezent in marea britanie,imputernicesc pe.....,cet. roman,indentificata cu.......etc...
CA SA MA REPREZINTE IN FATA BANCII ......,IN VEDEREA RETRAGERII DE NUMERAR DIN CONTUL SUBSEMNATEI DE CITE ORI SE VA IMPUNE PINA LA REVOCAREA EXPRESA A PREZENTULUI MANDAT.
in acest scop,in numele meu si pentru mine,mandatara mea va putea face retrageri si sa ma reprezinte cu depline puteri in relatiile cu institutia bancara din ....
pentru aducerea la indeplinire a prezentului mandat,mandatarul meu ma va reprezenta in fata institutiei bancare ,va face cereri si declaratii,va intocmi orice fel de acte in limita prezentului mandat semnind orice act va fi necesar in numele meu si pentru mine ,semnatura sa fiindu-mi opozabila.
orice alta operatiune nementionata expres dar necesara indeplinirii prezentului mandat va avea acordul meu.
redactata astazi,data autentificarii,la sediul sectiei consulare a ambasadei romaniei la londra,in 2 ex dintre care unul a fost inmanat partii.

si jos inainte de semnatura zice
sunt de acord cu prelucrarea datelor prezentate in conformitate cu legea 677/2001.

cind persoana indicata ca mandatar s-a prezentat la banca cu procura speciala ,jurista a zis ca nu este valabila daca nu mai are inca o procura prin care sa declare ca nu este revocata prima procura!

de ce nu este buna procura care este facuta de ambasada romaniei si tind sa cred ca acolo nu lucreaza oameni incopetenti si de ce mai trebuie inca o procura .......pai ce facem procura la procura ....pai asa facem o gramada de procuri ?pina cind? ar trebui sa se infiinteze o directie de miscare a hirtiilor! cind trebuie sa ne oprim din facut procuri! am citi si eu legea 677/2001 si nu cred ca mai este necesara inca o procura ...dar poate ca ma insel ...de ceea cer o parere pertinenta si autorizata si as vrea sa stiu daca este corecta procura de ce jurista nu respecta legea?
...va multumesc...daca se poate sa-mi raspunde-ti pe adresa mea de email ar fi foarte bine. va multumesc inca o data!

[editat de moderator- numele banii nu e important in problema dvs, iar ca semn de punctuatie, cate unul e suficient-pct 1.1 si 2.11din regulament]
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Lulica , utilizator 07:24, 3 Martie 2013
multumesc pt raspuns.si atunci de ce ambasada a editat acest act si de ce cealalta procura aprox identica cu asta a fost acceptata??????????cu modificarea ca se specifica ca poate ridica lunar o anumita suma!multumesc
Cred ca vb cu cineva care v-a scris pe mail.. altfel nu inteleg la ce raspuns va referiti.
Daca s-a ajuns la juristul bancii, ceva i s-a parut in neregula cu procura si celei de la ghiseu.. nu-mi dau seama ce poate fi.. e mai veche ? datele persoanei imputernicite nu mai corespund ?
Care cealalta procura ?
gi-jane2, moderator
datele persoanei corespund si procura a fost facuta pe data de 19 februarie 2013,deci saptamina trecuta. iar procura este exact cum am reprodus-o mai sus cu exceptia datelor de identificare.deci de ce nu este buna???????
deci am avut o procura care este valabila pina in martie si in care specificam ca madatarul are dreptul sa scoata numai o anumita suma.deoarece uneori suma nu este suficienta pentru a acoperi anumite cheltuieli de data aceasta am facut-o dupa cum v-am scris!ce ar trebui sa mai fac?????
Si v-a cerut un act din care sa rezulte ca prima e revocata, nu ? ar fi de inteles.. pt ca nu poate exista o diferenta intre doua valabile.. adica eu sa va imputernicesc sa imi vindeti casa , apoi sa scriu in alta ca doar sa-mi ridicati corespondenta.. nu ar fi bai, dar in acest caz persoana le-a folosit pe fiecare in acelasi loc, de aici suspiciunea. Trebuie ca cea de dinainte sa fie revocata.
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Procura generala Sebastian00 Sebastian00 Mi-a facut bunica mea o procura generala ca sa pot vinde un teren al ei si sa pot umbla la contul bancar, deoarece ea se deplaseaza cu mare greutate. Mi-a ... (vezi toată discuția)
Abuz al bancii? Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. Un roman rezident intr-o alta tara a UE are un cont de debit, precum si un card la o banca din Romania. Acestui card i-a venit sorocul si a fost ... (vezi toată discuția)
Locuim in strainatate si parintii mei nu au avut nici o problema ... ov001ci ov001ci Locuim in strainatate si parintii mei nu au avut nici o problema sa-si scoata pensia din Romania pina la moartea mamei de anul trecut. Am anuntat moartea mamei ... (vezi toată discuția)