avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Abuz al bancii?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Abuz al bancii?

Buna ziua. Un roman rezident intr-o alta tara a UE are un cont de debit, precum si un card la o banca din Romania. Acestui card i-a venit sorocul si a fost reinnoit. Pentru a-l ridica, mi-a trimis o procura, oficializata de stampila si semnatura autoritatii locale - Primaria. Cu aceasta procura, precum si cu traducerea autorizata si cu autentificarea notariala, m-am prezentat la respectiva banca. Juristii acesteia au cosiderat ca respectiva procura nu este in regula, pentruca nu este apostilata. Am cautat in legislatie ce documente trebuie apostilate pentru a fi luate in considerare, si nu am gasit nimic despre procuri. Imi poate spune cineva carui for romanesc pot reclama acest, consider eu, abuz al bancii? Multumesc.
Daca procura e data in alta parte decat ambasada sau consulat, trebuie tradusa si apostilata..
Sa ințeleg că, cronologic, procura se traduce în limba română, după care se apostilează? Unde se apostilează? La traducătorul autorizat, sau la notar, în Romania?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
se apostileaza in tara unde e facut imputernicirea.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasirea tarii de catre minor catalin12 catalin12 Doresc sa parasesc tara cu cei 2 copii, cu varsta de 13ani 8luni respectiv16ani ,dar sotia nu se afla in tara . Imi poate trimite din strainatate o procura ... (vezi toată discuția)
Procura facuta la consulatul romaniei in italia george si antonia george si antonia Sunt in Italia si trebuie sa deschid urgent un cont in Romania. Se poate face o procura la consulat pentru a imputernici pe cineva din tara fara ca acea ... (vezi toată discuția)
Tip de procura pentru administrator firma - trebuie apostila haga sau nu? callingcard callingcard Se va crea o firma in Romania cu 3 asociati. 1 asociat este cetatean strain, si vine din Asia. Nu este rezident roman acum. Pentru inscrierea firmei vrea sa ... (vezi toată discuția)