avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasirea tarii de catre minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasirea tarii de catre minor

Doresc sa parasesc tara cu cei 2 copii, cu varsta de 13ani 8luni respectiv16ani ,dar sotia nu se afla in tara . Imi poate trimite din strainatate o procura sau ce documente am nevoie in cazul acesta?#-o
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 02:35, 25 Mai 2010
Va poate trimite o procura notariala (tradusa si in limba romana), in care sa mentioneze ca este de acord ca dvs. sa parasiti tara cu copii!
Daca am inteles bine si sotia nu este in tara, procura trimisa in conditiile mentionate de antevorbitorul meu trebuie sa fie si apostilata.
daca cei 2 copii nu au pasaport, trebuie sa aveti si pt asta o procura, sau sa fie mentionat pe cea de iesire din tara
catalin12 a scris:

Doresc sa parasesc tara cu cei 2 copii, cu varsta de 13ani 8luni respectiv16ani ,dar sotia nu se afla in tara . Imi poate trimite din strainatate o procura sau ce documente am nevoie in cazul acesta?#-o

Sotia dvs. sa mearga la un consulat sau o ambasada a Romaniei din tara in care se afla si face acolo o declaratie cum ca e de acord ca minorii sa iasa din tara cu dvs. In cazul asta nu mai e nevoie de dat banii pe o traducere petnru ca va fi un document in limba romana. Cat despre apostila nu inteleg exact cine apostileaza asa ceva in strainatate daca doar o ambasada sau un consulat elibereaza o asemenea declaratie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura pt plecare cu copii in strainatate in lipsa unuia din parinti iulian_stefan01 iulian_stefan01 Va salut,, M-a rugat o prietena sa ma interesez cum ar putea sa faca rost de o procura pentru a putea pleca cu copii in strainatate dupa sotul ei. Sotul e ... (vezi toată discuția)
Abuz al bancii? Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. Un roman rezident intr-o alta tara a UE are un cont de debit, precum si un card la o banca din Romania. Acestui card i-a venit sorocul si a fost ... (vezi toată discuția)
Vânzare teren cu proprietarul în australia - probleme cu împuternicirea cris67on cris67on Buna ziua tuturor cititorilor avocatnet.ro Am nevoie de ajutorul Dvs. intr-o problema. Ma străduiesc de ceva timp sa vând un teren in județul Bacău. Am ... (vezi toată discuția)