avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procura pt plecare cu copii in strainatate in lipsa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procura pt plecare cu copii in strainatate in lipsa unuia din parinti

Va salut,,
M-a rugat o prietena sa ma interesez cum ar putea sa faca rost de o procura pentru a putea pleca cu copii in strainatate dupa sotul ei. Sotul e plecat in Anglia si vrea sa isi cheme sotia si copii acolo... El nu poate pleca de la munca pt a venii in tara sa faca o procura asa ca aici intervine problema... cum sa faca asta de acolo?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 11:19, 9 Mai 2013
Merge la ambasada/ consulat/ notar si da declaratie ca el (cu toate datele ) e de acord ca fiica sa ( cu datele) sa se deplasese in Tara X in perioada Y insotita de mama sa ( cu toate datele).
Daca declaratia o da la notar, va trebui apoi tradusa si apostilata. As recomanda s-o dea la consulat ca ei se pricep s-o intocmeasca cat sa-i si foloseasca.
Sa nu uite ca pentru copii mai mici de 14 ani este necesar sa aiba pasaport.
e posibil ca sa o intocmeasca acolo la un notar si traducerea sa o faca aici in romania.... sa zicem ca actul original l-ar trimite prin posta sau air-mail si sotia sa o traduca si sa o legalizeze aici in tara?
Nu poate la consulat?
mi-a zis cineva ca cei de la consulat abia asteapta sa prinda pe careva sa aiba nevoie de ei,sa ai faca de bani.... pactic te cam fac de bani acolo.... i s-a mai intamplat asta unui prieten undeva in Slovacia, si-a pierdut buletinul si a mers la ambasada si i-au eliberat o adeverinta valabila 30 de zile ca sa poata merge in tara si sa isi faca buletinul ca cica ei nu aveau aparatul necesar si i-au luat 100 de euro pt o amarata de hartie...

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament roby2019 roby2019 Fratele meu este in Germania de ceva timp impreuna cu sotia si doreste sa cumpere un apartament in Romania.Problema e ca la consulat e distanta mare si vrea sa ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorului din tara numai de catre mama angizah angizah Fratele meu este in Italia cu contract de munca. El isi doreste ca sotia si copilul minor sa se duca acolo in vizita. Ce posibilitate are mama sa iasa din ... (vezi toată discuția)
Divort din strainatate nicollleta nicollleta Buna ziua..am revenit cu o alta problema.Pe scurt: Eu m-am casatorit in februarie 2006 si in iunie 2006 eram deja separati,el plecand fara sa dea nici o ... (vezi toată discuția)