avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT DIN STRAINATATE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT DIN STRAINATATE

Buna ziua..am revenit cu o alta problema.Pe scurt:
Eu m-am casatorit in februarie 2006 si in iunie 2006 eram deja separati,el plecand fara sa dea nici o explicatie.Am plecat amandoi in strainatate(fara sa pastram legatura).As dori sa bag eu divortul,m-am informat si am aflat ca trebuie o procura speciala pentru avocat, copia legalizata de la permisul de sedere din strainatate si certificatul de casatorie in original + taxele de judecata.Este adevarat?Poate sa-mi spuna cineva cam cat m-ar costa totul si cat timp dureaza?Daca soacra mea nu vrea sa-mi dea originalul de la certificatul de casatorie exista alta alternativa???(sotul meu este de acord cu divortul si nu avem nici copii, nici bunuri de impartit)
Multumesc
Cel mai recent răspuns: magdalenaelc , utilizator 00:16, 1 Aprilie 2011
Buna,da asa este iti trebuie procura pentru avocat/a cum ca el/ea te reprezinta si tradusa in limba romna si copie dupa permisul tau de sedere la fel tradus,cat despre certificatul de casatorie poti spune ca nu vor sa ti-l dea,iti spun asa ca stiu de la o prietena ca asa a facut.Iar despre taxele de judecata nu stiu ce sa iti spun iar daca sotul tau e de acord cu divortul se va termina repede.Iti doresc succes
Multumesc frumos!
avand in vedere ca este vorba despre un divort de comun acord , acesta se va finaliza destul de repede.
pt a nu prezenta personal in instanta trebuie ca dvs sa aveti resedinta in strainatate. daca aveti resedinta in alt stat, at aveti nevoie de urmatoarele acte :
certificatul de casatorie in original ( daca soacra nu vrera sa vi-l dea , se poate solicita eliberarea unui alt duplicat de la oficiul de stare civila , tot asa printr-un imputernicit )
certificatele de nastere in original sau copii legalizate
copii de pe buletinele amandoura
copie legalizata de pe permisul de sedere
imputernicire pt avocat ( se face la consulat , direct in limba romana nemaifiind necesara traducerea ) .
taxa de timbru de 39 ron , un tb judiciar de 0, 15 ron si onorariul avocatului .
Buna ziua, am si eu niste intrebari si va rog mult, daca puteti, sa ma ajutati:

1. de ce e nevoie de certificatele de nastere in original sau in copie legalizata? E ceva specific pentru divortul prin comun acord? (pentru ca cu am vorbit cu o prietena care a divortat tot asa, din strainatate, si nu mi-a zis ca ar fi nevoie de copii legalizate dupa certificatele de nastere)

2. unde se legalizeaza copia dupa permisul de sedere? In tara unde am resedinta sau in Romania (ca mi-ar conveni mai bine sa-mi legalizeze mama o copie la notariat in Romania, ca aici ma costa minim 30 de euro)? Sau nu conteaza, si se poate legaliza copia oriunde?

3. eu nu am trimis in tara copie legalizata dupa permisul de sedere (nu am stiut ca asa trebuie), ci o simpla copie color a permisului de sedere, pe care mi-a dat-o mama la traducator autorizat si apoi la notar si mi-a facut traducere legalizata a permisului de sedere. Ar putea sa fie ok si asa, sa accepte judecatorul doar cu traducere legalizata dupa permisul de sedere?

4. ma poate reprezenta mama mea la divortul prin acord, daca ii fac procura autentificata aici la Consulat? Daca da, stiu cei de la Consulat ce sa scrie in procura sau trebuie sa o fac eu si sa scriu ca o imputernicesc pe mama sa ma reprezinte la depunerea actiunii si judecarea procesului de divort de comun acord? (stau ff prost cu banii, ca am ramas fara munca aici si nu imi permit un avocat)

5.cat dureaza pana se obtine hotararea de divort si daca mi-o poate trimite mama asa sau mai trebuie facut ceva la ea, legalizata sau tradusa sau altceva?

Va multumesc foarte mult si va rog sa ma ajutati!!!
Buna,eu nu am mai auzit ca iti trebuie certificatul de nastere la divort si nici nu trebuie,trebuie decat certificatul de casatorie.Iti spun pt.ca eu am intentat divortul anul trecut in martie si nu am depus nici un certificat de nastere nici al meu si nici al fostului sot(numai daca sunt minori la mijloc).Cat despre permisul de sedere da poti sa il traduci si legaliza si in Romania eu asa am facut eu lucrand in Italia,toate actele eu asa le-am tradus,iar imputernicirea o poti face si mamei tale.Insa eu te sfatuiesc sa iti iei si un avocat e cel mai bine.Pentru procura trebuie sa dai datele mamei tale adica data nasteri,domiciliul si nu trebuie sa o scri tu o va scrie cel de la consulat care se ocupa cu asa ceva.Hotararea de divort nu iti pot spune in cat timp o poti obtine,depinde de cat de repede se termina iar apoi mai dureaza un pic pana se face definitiva si irevocabila.sper sa-ti fi fost de folos aceste raspunsuri.Succes

Alte discuții în legătură

Probleme cu pasaport copil btmariuss btmariuss Buna ziua, am o problema si vreau sa ma lamuriti, daca puteti? O ruda a nascut in Italia anul trecut, copilul are in momentul de fata 8 luni. Are certificat ... (vezi toată discuția)
Carte identitate permis pasaport cristianjuvete cristianjuvete Buna ziua, Am efectuat o casatorie in strainatate intre cetatean sud african si cetateanca romanca. Certificatul de casatorie (unnabriged) a fost emis de ... (vezi toată discuția)
Obtinere ci cand nu esti in tara Milea Alexandru Milea Alexandru am niste prieteni care sunt in Spania. Prietena noastra are o fata care a venit dupa ea in Spania cand nu avea 14 ani deci nu avea CI. Prietena noastra este ... (vezi toată discuția)