avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Scoaterea minorului din tara numai de catre mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Scoaterea minorului din tara numai de catre mama

Fratele meu este in Italia cu contract de munca.
El isi doreste ca sotia si copilul minor sa se duca acolo in vizita.
Ce posibilitate are mama sa iasa din tara fara procura din partea tatalul, tinand cont ca se duc la el ( la tata ) in vizita???
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 15:52, 17 Iunie 2010
Trebuia ca fratele inainte sa plece la munca in Italia sa-i lase procura sotiei. Asa mai poate doar sa-i trimita o procura din Italia iar sotia s-o traduca si s-o legalizeze. Doar asa poate iesi cu copilul minor din tara.
av.M.Hornea
Faptul ca merge la tatal copilului, nu o scuteste de a avea procura din partea lui.
Vamesul nu are decat cuvantul ei ca merge acolo, iar dupa iesirea din tara mama se poate indrepta cu copilul oriunde.
Tatal poate trimite prin consulat o procura in romaneste in tara si astfel poate iesi cu copilul.
Pentru a putea scoate minorul din tara este nevoie de acordul ambilor parinti. In aceste conditii, fratele dvs. trebuie sa ii trimita sotiei sale o procura speciala in care sa fie mentionat expres acordul sau cu privire la iesirea minorului din tara. Aceasta procura va fi tradusa in limba romana si legalizata la notar, tinand astfel loc acordului tatalui.
Av.N.Ristea
Va multumesc pentru raspuns.
Sa inteleg ca la consulat poate face o procura direct in limba romana, pe care o trimite ulterior in tara, nemaifiind nevoie de legalizare la notar in Romania?
Da, insa comparati intai preturile celor doua procuri, ca e posibil sa nu iesiti mai ieftin la consulat, asta in functie si de existenta unui consulat in localitatea unde se afla tatal sau nu.
In Romania, o traducere si legalizare traducere e cam 30-100 de lei, dupa volum, urgenta si cat cautati.
Vedeti astfel cat costa procura la consulat si cat la un functionar italian si comparati.

Alte discuții în legătură

Pasaport pt copil creatza_ani2008 creatza_ani2008 pt a face pasaport unui copil de 5 luni am nevoie de hotarare judecatoreasca ramasa definitiva prin care minorul a fost incredintat unuia dintre parinti, in ... (vezi toată discuția)
Ce documente îmi sunt mie necesare, ca mătușa, sa pot pleca ... MNI MNI Ce documente îmi sunt mie necesare, ca mătușa, sa pot pleca cu nepotii mei, minori, din Romania în Italia. Menționez ca voi merge cu ei în Italia la ... (vezi toată discuția)
Procuri facute in alta tara pentru iesirea copilului minor din tara Isabela_bv Isabela_bv Situatia este urmatoarea: copilul meu este in tara, la bunicii lui. Eu sunt stabilita intr-o tara iar tatal lui in alta tara. Doresc peste 2 luni sa aduc ... (vezi toată discuția)