avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Vânzare teren cu proprietarul în Australia - ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Vânzare teren cu proprietarul în Australia - probleme cu împuternicirea

Buna ziua tuturor cititorilor avocatnet.ro
Am nevoie de ajutorul Dvs. intr-o problema. Ma străduiesc de ceva timp sa vând un teren in județul Bacău. Am găsit cumpărător, dar nu putem face actele. Eu locuiesc in Australia și am încercat sa fac vânzarea printr-un împuternicit, dar notarii din România pe care i-am contactat nu accepta împuternicirea pe care vreau sa o fac in Australia, nu știu de ce. Împuternicirea se face la un notar public de aici, urmată de apostilare,deci absolut legal și oficial. Nu se pune problema unui unui zbor in România din cauza pandemiei. De asemenea ambasada României din Canberra nu mai lucrează cu publicul pentru o perioada nedeterminata din același motiv. Care ar fi cauza pentru care notarii romani refuza astfel de act din Australia și ce alte soluții ar mai exista, dacă este posibil. Nu de alta, dar mi-e sa nu pierd afacerea. Va mulțumesc anticipat pentru timpul și bunăvoința Dvs.
Declaratia trebuie data la un notar care are Apostila de la Haga, dupa care trebuie tradusa in limba romana si legalizata la un notar din Romania. Luati legatura cu notarul din Romania la care urmeaza sa faceti tranzactia poate va lamureste el.
Va mulțumesc pentru răspuns, dar tot nu m-ați lămurit. Eu am spus ca fac împuternicirea la un notar autorizat din Australia, apoi o apostilei. O trimit in România, se traduce, se legalizează și cu toate astea notarii din România refuza sa recunoască aceasta împuternicire spunând ca actele făcute la notarii din Australia nu sunt OK.? Poate cineva sa ma lămurească de ce anume și cum as putea sa procede? Mulțumesc mult.

Justitiarul711 a scris:

Declaratia trebuie data la un notar care are Apostila de la Haga, dupa care trebuie tradusa in limba romana si legalizata la un notar din Romania. Luati legatura cu notarul din Romania la care urmeaza sa faceti tranzactia poate va lamureste el.

Luati legatura telefonic cu notarul. Teoretic nu ar trebui sa intampinati greutati. Actele din Australia se apostileaza. In Romania se traduc si se legalizeaza. Poate le-ati tradus acolo in Australia si multi notari nu accepta traducerile facute in strainatate ci doar cele facute in tara. Incercati sa dati declaratia la ambasada/consulat. Poate daca e data direct in limba romana intelege notarul ce anume solicitati. [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 4 August 2020
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apostila se aplicã pe documentul original sau pe traducerea acestuia? r_monika r_monika Buna ziua,am solicitat traducerea in limba spaniola al unui certificat de competente profesionale la un birou notarial.S-a tradus si s-a apostilat ... (vezi toată discuția)
Traducerea si legalizarea actelor in strainatate Justitiarul711 Justitiarul711 Este adevarat ca actele(imputernicirile notariale/declaratiile pe proprie raspundere date la un notar din strainatate care are Apostila de la Haga) traduse si ... (vezi toată discuția)
Imputernicire notariala lvnciobanu lvnciobanu Buna seara. Sunt studenta in Grecia dar momentan ma aflu in Romania si pt a imi putea ridica cineva legitimatia de student de acolo are nevoie de imputernicire ... (vezi toată discuția)