avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Activitate elisabetapavel

Activitate elisabetapavel

Salariatul contestatar are dreptul să dețină copii ale documentelor întocmite de comisia de soluționare a contestațiilor?
Da asta știam, dar totuși această instrucțiune îmi permite această situație. Cum procedez dacă ceilalți responsabili implicați în achiziția de carte susțin aplicarea instrucțiunii? La momentul elaborării PAAP-ului am recomandat licitație, acum mi se impune aplicarea acestei instrucțiuni!

[Editat de moderator]

Care este limita de competență a ANRMAP-ului și care este statutul unei instrucțiuni/notificări emise de acest organism? Cum trebuie să interpretez un astfel de document dacă, din punctul meu de vedere contrazice prevederile legii?
Mă refer aici la Instrucțiune emisă în aplicarea prevederilor art. 25 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 34/2006 în cazul achiziției de carte/publicații periodice și documente/publicații electronice periodice
[ link extern ]
Cum trebuie să procedeze o instituție publică ce are alocat pentru achiziția de publicații (carte, periodice, carte electronică etc) adică necesitatea este completarea unei coelcții de documente, un fond de peste 100.000 euro valoare fără TVA. În programul anual al achizițiilor publice la procedura de achiziție trebuie să respect prevederile OUG 34/2006 și ale HG 925.
De curând însă ANRMAP a emis o instrucțiune privind achiziția de publicații de bibliotecă [ link extern ] ...
Dacă în primele articole din instrucțiune mi se permite să fac abstracție de codul CPV și în stabilirea modului de achiziție mă raportez la acest cod ISBN, ISSN care este unic pentru fiecare titlu publicat, respectiv fiecare achizitie dintr-un titlu sa-l tratez ca o achiziție directă, în articolele următoare îmi spune că trebuie să grupez aceste coduri ISBN/ISSN in funcție de necesitate, să stabilesc valoarea estimată și să stabilesc procedura de achiziție.
Întrebare:Înțeleg că această instrucțiune îmi permite să identific coduri CPV diferite pentru achiziția de publicații pentru o bibliotecă astfel încât o valoarea estimată inițială de peste 100.000 euro să o împart și să aplic achiziția directă? În cazul unui control pot fi acuzata de încălcarea art 23 din OUG 34 sau invocarea acestei instrucțiuni este justificativă? Practic pentru achiziția de publicații (cărți, periodice) există câteva CPV-uri și suma pe care o avem alocată pentru achiziția de carte ar putea fi împărțită astfel încât să nu fie depășit pragul pentru achiziția directă.
Răspuns la discuția Institutie publica
Multumesc! Tot asa am gandit si eu dar atat consultantul pe probleme juridice pe care-l avem ca institutie publica cat si specialistii de la forul tutelar spun ca nu e necesara initierea unei hotarari de consiliu.
Contractul de comodat nu cred ca e suficient!.
Răspuns la discuția Institutie publica
Multumesc.
De fapt acum am observat ca eu doream un alt raspuns. Spatiul luat in comodat de catre institutia publica este o sala dintr-un imobil administrat de o entitate economica ce gestioneaza fonduri private si este declarata asociatie de utilitate publica. Doream de fapt sa gasesc o solutie pentru plata reparatiilor efectuate de catrea aceasta in spatiile comune (hol, acoperis,etc) si nu la cele interioare care sunt in folosinta si este obligatia mea de comodatar de a le intretine (aici aplic procedura mentionata si efectuiez reparatiile). Pentru reparatiile generale efectuate de comodant, angajate și platitte de acesta, cum procedez eu in calitate de comodatar institutie publica. Cum jusitifc eu cheltuirea eficienta si oportuna a banului public in acest caz?
Care este justificare pentru cheltuielile de reparatii efectuate de catre o institutie publica asupra unui spatiu ce face obiectul unui contract de comodat incheiat intre institutia publica si persoana juridica pe o perioada de 5 ani?
Buna ziua
Studiile de cercetare sociologica realizate de persoane fizice fac obiectul dreptului de autor?
Multumesc