avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Activitate chauffeur

Activitate chauffeur

Deci ? Nu ma ajuta nimeni cu o parere ?

Adica, urmatoarele prevederi ale Codului rutier

<<Art.6. - În sensul prezentei ordonante de urgenta, expresiile si termenii de mai jos au urmatorul înteles:
1. acordare a prioritatii – obligatia oricarui participant la trafic de a nu-si continua deplasarea sau de a nu efectua orice alta manevra, daca prin acestea îi obliga pe ceilalti participanti la trafic care au prioritate de trecere sa-si modifice brusc directia sau viteza de deplasare ori sa opreasca;>>

aplicate in cazul :

<<(3) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa a II-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile savârsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a urmatoarelor fapte:
b) neacordarea prioritatii de trecere pietonilor angajati în traversarea regulamentara a drumului public prin locurile special amenajate si semnalizate, aflati pe sensul de deplasare a autovehiculului;>>

duc la sanctionarea mea contraventional daca si numai daca pietonul a fost obligat de mine "sa-si modifice brusc directia sau viteza de deplasare ori sa opreasca",
sau, indiferent de acest aspect,
sunt sanctionat daca imi continui deplasarea odata ce pietonul este "angajat în traversarea regulamentara a drumului public prin locurile special amenajate si semnalizate"

Tocmai pregatesc o contestatie impotriva unui proces verbal de neacordare prioritate la trecerea de pietoni, cu proba video de la MCV mentionata in PV. Se va vedea clar acolo ca pietonul n-a fost deranjat de mine. Voi invoca art. 6 pct. 1. Daca cineva ma poate sprijini cu un sfat, ok, multumesc. Daca nu... am sa va comunic aici rezultatul.