Dar, este 100% legal - OBLIGATIVITATEA aceasta impusa, ca orice angajat sa se duca la medicul intreprinderii - pt a VIZA un Concediu Medical - care de fapt, este clar valabil, fiind emis de medic autorizat ??
La aceasta ma refer.
La obligativitatea impusa, se a viza ceva ce este deja valabil.
Pt, ca, pt a obtine aceasta viza de la medicul intreprinderii - este nevoie sa imi fac programare la acel medic, sa merg la el, sa stau la cozi, si bine-inteles daca nu ii place de fatza mea.. trebuie si o 'atentie'.
Altfel, nu imi vizeaza Adeverinta/Concediul medical.
Iara fara acea viza - compania, firma, nu vrea sa recunoasca drept valabila aceasta Adeverinta/Concediu.
Desi, ea, este valabila.
Este oare legal -valabil, ca o companie, sa NU accepte Concedii Medicale - doar decat daca acestea sunt facute si/sau avizate de doctorul acelei companii ??
Respectiv, textul exact ar fi:
____
Incepand cu data de XX.XX.2013 ... Concediile Medicale se vor semna doar la cabinetul doamnei doctor XXXX, in timp real (in perioada reala a concediului medical)
Concediile medicale vor fi insotite de urmatoarele acte:
-Adeverinta medicala, in care sa fie specificat codul de diagnostic si tratamentul primit
-Biletul de externare din spital si/sau investigatii paraclinice, obtinute pe perioada concediului medical
Compania NU va inregistra concediile medicale ce nu poarta viza doctorului de intreprindere pe nume XXXXX.
------------------
Oare este legala aceasta constrangere de a fi obligat sa apelezi doar la doctorul companiei ?
Poate compania sa ignore un concediu medical valabil de la alt doctor, daca nu e aprobat de doctorul companiei ?
Vorbim de concedii generele .. gripe, probleme stomacale, viroze, accidente minore.. intre 2-7zile.
Daca DA, se poate ... atunci, va rog, pe ce lege se bazeaza ??