Nu gasesc formula de calcul a ajutorului de somaj asa ca va supun atentiei urmatoarea speta: la un salariu brut lunar de 6500 lei si 19 ani vechime neintrerupta in munca, care va fi cuantumul ajutorului de somaj in cazul disponibilizarii? Multumesc.
Revin, cu multumiri pentru raspunsurile anterioare. Totusi, in cazul in care angajatorul imi va retine 33% din salariile compensatorii si vireaza suma in contul fostei mele sotii, ce-mi ramane de facut? Sa chem in instanta compania sau pe fosta sotie?
:) E evident ca nu ard de nerabdare sa impart orice alte venituri, evident fiscalizate, cu fosta mea sotie, insa daca exista prevederi legale exprese in sensul asta, nu pot decat sa le respect.
Deci nu am acoperire legislativa pentru astfel de situatii. Asta inseamna ca oricand ma pot trezi chemat in judecata de catre fosta sotie pentru cota parte din suma acordata de fostul meu angajator drept compensatie la disponibilizare.
Evident ca pentru salariu pentru ca nu aveam alte surse de venit atunci. dealtfel, hotararea judecatoreasca as si este redactata: "33% din venitul net lunar".
Buna dimineata si multumesc pentru raspunsuri. Inteleg deci ca acestor sume/compensatii acordate de catre angajatori pentru concediere nu le este aplicabila prevederea unei hotarari judecatoresti care spune ca am obligatia platii din venitul net a unei cote de 33% catre fosta sotie. E corecta concluzia? Multumesc.
Am divortat in urma cu 6 ani iar la acea data, instanta a dispus plata a 33% din venituri catre minorii care au ramas in intretinerea mamei lor. La data divotului, detineam un imobil dobandit inainte de casatorie, imobil care nu a constituit deci obiectul partajului.
As dori sa stiu daca vanzarea acelui imobil inplica obligatia platii catre fosta mea sotie a 33% din suma obtinuta din instrainare.
Multumesc.