buna ziua,
exista vreo lege care sa ma oblige la schimbarea termopanelor ? in blocul parintilor se executa lucrari de reabilitare termica si nu sunt de acord cu schimbarea termopanelor. ferestrele nu sunt proprietate privata a apartamentului ? nu ma poat forta nimeni sa le schimb. Mentionez ca nu a fost nicio adunare a asociatiei de locatari prin care sa se oblige proprietarii la schimbarea lor. Multumesc
Daca un chirias arunca o tigara aprinsa la bloc si balconul de mai jos ia foc ( caz real ) , sau cauzeaza orice alta paguba ( ia foc o masina din parcare, etc) , Propietarul raspunde pentru fapta chiriasului ( penal sau civil ) sau doar chiriasul, sau in solidar ? Va multumesc
Va multumesc. Dovada este in apelurile telefonice ale mele si ale vecinei de palier care a avut aceeasi probleme. Ghinionul meu este ca nu era nimeni acasa. Si martori care in tot acest interval au folosit apa. Pagubele sunt incontrolabile dar pot fi limitate. Caut o cale legala sa pun in vedere faptul ca pagubele puteau fi limitate daca se actiona cu diligenta. Am asigurare dar ea nu inlatura potentiale incidente viitoare plus disconfortul creat ( vorbim de refulare scurgere...) Administratorul trebuie admonestat oficial speram in mod legal. Mai ales ca este al 3 lea incident intr un an. Si asiguratorii au o limita totusi in despagubiri...
IMS
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua, am avut recent o refulare in apartament de la scurgere infundata ( nu stim cauza ) si desi am anuntat administratorul dimineata la ora 9 30, de abia seara s a oprit alimentarea cu apa la orele 18 00. Rezultat parchet umflat si stricaciuni. Pot da in judecata si cu ce sanse, pe administrator/asoc pentru neindeplinire atributii ? Care ar fi temeiul legal ? Va multumesc