freeelis a scris:
Potrivit art.25 alin.1 din OUG nr.111/2010 , angajatorul are obligatia de a aproba cererea de CCC.
In caz de refuz de aprobare a cererii de CCC, puteti sesiza organele cu atributii de control ale Ministerului Muncii - Inspectia Muncii, ITM-ul, ANPIS .
are obligatia chiar si daca conform art 2 din oug 111/2010 ultimul an anterior datei nasterii copilului au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara;
b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
iar eu in cele 12 luni am fost in concediu fara plata 90 de zile.
d-nul tudor valeriu a facut referire la acest articol si a mai spus ca " . - Dar puteti solicita concediu fara plata (care trebuie aprobat de angajator)"
intradevar in cazul meu nu solicit indemnizatia iar practic acest CCC ar fi un concediu fara plata, dar din cate stiu pt a intra in intr-un concediu fara plata trebuie sa fie de acord angajatorul.
concediul fara plata la care face referire domnul Todur Valeriu si care spune ca " trebuie sa fie aprobat de angajator" este diferit de CCC ?
sper ca m-am facut intales cu ce am scris mai sus.
Va multumesc