Dar am inteles ca acesata lege nu se aplica in cazul persoanelor juridice (societate comerciala)
Adevarat sau fals?
Upgrade-urile au fost de natura tehnica trecand de la un pachet de servicii inferior la unul superior in cazul serviciului de televiziune (adica le platesc mai multi bani)
Iar in cazul telefoniei de la standard la voip.. ( cu aparatura tehnica proprie pentru functionarea serviciului respectiv)
Am incheiat un contract cu compania UPC Romania in data de 10/07/2014 pe data de 25/11/2014 am solicitat upgrade la unul din cele 3 servicii contractate la care UPC a schimbat data de incetare a contractului cu data de 25/11/2016 nu a fost o problema acest aspect avand in vedere ca eram relativ la inceputul contractului.
-A doua solicitare de upgrade a fost transmisa pe data de 23/02/2015 si de aceasta data UPC a modificat data de incetare a contractului cu data de 23/02/2017.
Acum doua luni de zile in urma am cerut explicatii referitoare la aceste modificari in contract ca si raspuns din partea UPC a fost ca modificarile aduse contractului strict privind data de incetare a contractului este perfect legala.
Am cerut rezilierea contractului si m-au informat ca trebuie sa platesc toata perioada ramasa din contractul in derulare in concluzie din 08/2015 pana in 02/2017 (18 luni) o suma totala in valoare de 1075 EURO ceea ce este aberant avand in vedere ca in contract nu este specificata nicio clauza de rezilere in care sa se specifice ca sunt obligat sa platesc daune inainte de terminarea perioadei contractuale.
Intrebare:
Este legal cu actioneaza UPC Romania sau nu?
1. Modificarea datei de terminare a perioadei contractuale ( nespecificata in contract)
2. Plata inainte de termen (nespecificata in contract).
Exemplu: X (firma) doresc sa fac plata in valuta d-lui Y (angajat) cu titlu de Indemnizatie de imbarcare prin internet banking dar sunt restrictionat prin aplicarea,a nu stiu ce norme BNR.
Trebuie sa ajung in fiecare luna la sediul banci pentru a face acel transfer oarecum fizic. problema este ca 2 luni din 3 sunt plecat din tara si asta presupune neplata acelor indemnizatii pe o perioada de 2 luni ci doar in a treia luna cand sunt in romania.
Ce este de facut in acest sens pentru a trece peste acea verificare/norma BNR?
Exista vreo banca care imi permite aceste plati in valuta online?
Care sunt normele/legile in vigoare pentru plata indemnizatiei de imbarcare in valuta de catre o firma in romania?