avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Activitate yullian

Activitate yullian

Răspuns la discuția Posibilitate renuntare proces
Procesul se afla la Curtea de Apel,sindicatul avand calitate procesuala Apelant Reclamant - Reprezentant legal iar fiecare membru de sindicat in parte Apelant Reclamant.
Sunt membru intr-un sindicat,care a revendicat unele drepturi salariale neacordate de catre angajator in instanta.Intrucat,presedintele organizatiei de sindicat a incalcat statutul organizatiei de sindicat si s-ar putea sa numai fie ales ca presedinte,ce poate face organizatia de sindicat in cazul in care acesta renunta la judecata in mod expres. Citez legea dialogului social art 28 alin 2 "În exercitarea atribuțiilor prevăzute la alin. (1),organizațiile sindicale au dreptul de a întreprinde orice acțiune prevăzută de lege, inclusiv de a formula acțiune în justiție în numele membrilor lor, în baza unei împuterniciri scrise din partea acestora. Acțiunea nu va putea fi introdusă sau continuată de organizația sindicală dacă cel în cauză se opune sau renunță la judecată în mod expres.
Ma numesc Roscaneanu Ilie si fiind consilier in Consiliul Sindicatul Liber al Sectiei L2 Medgidia,organ de conducere,decizie si coordonare a activitatii a Sindicatul Liber al Sectiei L2 Medgidia,impreuna cu o parte din membrii organizatiei de sindicat ce alcatuiesc Adunarea Generala a Sindicatul Liber al Sectiei L2 Medgidia;care este autoritatea suprema a Sindicatul Liber al Sectiei L2 Medgidia,conform statutului actual(aprobat de judecatoria Medgidia in anul 2007) al organizatiei de sindicat;dorim o modificare a statutului prin care sa reorganizam structura organizatiei de sindicat cat si imbunatatirea statutului actual prin corelarea statutului actual al organizatiei de sindicat cu legislatia nationala actuala din domeniul muncii;care intre timp s-a modificat;precum si cu nevoile actuale ale membrilor de sindicat.
De aceea doresc sa-mi spuneti daca pentru aceasta modificare a statutului este necesara plata vreunei taxe,si daca este necesar,la ce suma se ridica valoarea acesteia ?
Va multumesc.