Imi puteti spune va rog daca plata concediului neefectuat este conditionata de modalitatea de incheiere a contractului de munca? Adica , in cazul demisiei am dreptul la plata concediului neefectuat?
Multumesc.
Multumesc pentru raspunsuri. Am citit si eu paragraful referitor la prescriere , dar eu inteleg totusi ca se calculeaza 3 ani de la data la care angajatul are dreptul sa primesca compensatia , ori eu am acest drept doar daca se incheie contractul de munca , pentru ca pana atunci nu as fi putut solicita asa ceva . Deci ma gandesc ca abia de la acea data (data incheierii cim ) incepe perioada prescrierii.
Imi poate confirma cineva acest lucru ?
Buna ziua,
Am urmatoarea speta : din anul 2005 pana in prezent , am acumulat in jur de 90 zile de concediu neefectuat.
1. Este 100% sigur ca legea imi da dreptul sa primesc bani ca si compensare a neefectuarii concediului , in cazul incetarii maine a contractului de munca ?
2. La un salariu brut de 8000 ron , care este suma pe care ar trebui sa o primesc ca si compensatie pentru neefectuarea concediului ?
3. Daca acum 2 ani am semnat (fortata sau nu , nu mai conteaza) o hartie prin care am renuntat la plata acestei compensatii , are vreo insemnatate acest lucru ? Sau acea hartie este nula dpdv juridic ?