avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Activitate tonyoana

Activitate tonyoana

Buna ziua,

Imi puteti spune va rog daca plata concediului neefectuat este conditionata de modalitatea de incheiere a contractului de munca? Adica , in cazul demisiei am dreptul la plata concediului neefectuat?
Multumesc.
Multumesc pentru raspunsuri. Am citit si eu paragraful referitor la prescriere , dar eu inteleg totusi ca se calculeaza 3 ani de la data la care angajatul are dreptul sa primesca compensatia , ori eu am acest drept doar daca se incheie contractul de munca , pentru ca pana atunci nu as fi putut solicita asa ceva . Deci ma gandesc ca abia de la acea data (data incheierii cim ) incepe perioada prescrierii.
Imi poate confirma cineva acest lucru ?
Buna ziua,
Am urmatoarea speta : din anul 2005 pana in prezent , am acumulat in jur de 90 zile de concediu neefectuat.
1. Este 100% sigur ca legea imi da dreptul sa primesc bani ca si compensare a neefectuarii concediului , in cazul incetarii maine a contractului de munca ?
2. La un salariu brut de 8000 ron , care este suma pe care ar trebui sa o primesc ca si compensatie pentru neefectuarea concediului ?
3. Daca acum 2 ani am semnat (fortata sau nu , nu mai conteaza) o hartie prin care am renuntat la plata acestei compensatii , are vreo insemnatate acest lucru ? Sau acea hartie este nula dpdv juridic ?

Multumesc.