avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Activitate Sebycretzu

Activitate Sebycretzu

Răspuns la discuția Informatii mostenire
Va multumesc de raspuns. Intr-adevar este o situatie mai ciudata
Răspuns la discuția Informatii mostenire
Multumesc de raspuns, atata timp cat dansului nu prezint interes nu am decis sa il contactez eu. Se poate face notificare la birou notarial anticipat pentru astfel de situatiii referitor la acceptarea succesiunii in avans pentru a evita "a fi declarat strain de mostenire''?
Răspuns la discuția Anuntul succesiunii
d_doinita a scris:

Sebycretzu a scris:

si nu sunt interesat sa iau legatura cu el sau familia lui

decat doar pentru a-mi primi partea de mostenire.......

Daca nu doriti mostenirea, stati linistit acasa, nu faceti niciun demers sa aflati ceva despre tatal biologic care v-a recunoscut, si "veti scapa" sigur de povara mostenirii, prin neacceptare.

Doamna Doinita, haideti va rog sa mentinem atmosfera strict pe subiect si sa nu dezbatem teorii, este un forum de legislatie si avocatura nu forum de mamici ca sa putem dezbate probleme morale. Am motivele mele pentru care am scris cele de mai sus.
si nu sunt interesat sa iau legatura cu el sau familia lui
da, sunt trecut in acte
Buna ziua, va adresez urmatoarea intrebare: daca nu l-am cunoscut personal pe tatal meu, el fiind stabilit in alt oras, cum aflu daca dansul a decedat intre timp ca sa pot sa imi exercit dreptul la mostenire? Mentionez ca sunt in acte fiul legitim al dansului dar nu a prezentat un interes sa ne cunoastem personal pana la ora actuala de catre nici una din parti. Sunt ceilalti mostenitori obligati la data deschiderii succesiunii sa faca public decesul acestuia sau sa notifice ceilalti mostenitori?
Buna ziua,
Am si eu urmatoarea situatie la care doresc o solutie sau lamurire:
Tatal meu biologic locuieste in alt oras si nu am avut legatura cu el de la divortul mamei din copilarie, in cazul in care acesta ar fi decedat cine m-ar notifica pe mine ca mostenitor de acest lucru?

Din cate am inteles mostenirea se accepta sau se refuza, dar devreme ce eu nu am contact cu el sau familia acestuia nu pot afla daca acesta mai este in viata sau nu.

Trebuie sa solicit notificarea mea undeva?
pai asta si doresc dar in cazul in care mi se pretinde o suma pe care sincer nu mi-o pot permite ce se poate face?
Buna ziua, am fost implicat intr-un accident auto cu vatamare corporala din culpa, am fost sa vizitez victimele sa vad starea dansilor de sanatate (contuzii si traumatism cranio cerebral) victimele sunt constiente. Una din victime in urma discutiei a pretins o "suma modica", (nu a specificat suma) pentru a nu depune plangere si a incheia dosarul cu intelegere amiabila. Am spus ca nu stiu inca, sa ma gandesc. a doua zi sunt sunat de catre victima si de catre familia acestuia pe aceasta tema.

Constituie aceasta insistenta ca santaj? daca da ce este de facut?, eu sunt de acord sa compensez familia pentru traumele suferite dar aceasta insistenta este deranjanta.