Buna ziua, va adresez urmatoarea intrebare: daca nu l-am cunoscut personal pe tatal meu, el fiind stabilit in alt oras, cum aflu daca dansul a decedat intre timp ca sa pot sa imi exercit dreptul la mostenire? Mentionez ca sunt in acte fiul legitim al dansului dar nu a prezentat un interes sa ne cunoastem personal pana la ora actuala de catre nici una din parti. Sunt ceilalti mostenitori obligati la data deschiderii succesiunii sa faca public decesul acestuia sau sa notifice ceilalti mostenitori?
Nu sunt obligati sa va instiinteze ca a decedat. Daca stiu de existenta dvs, trebuie sa declare la notar daca si cand dezbat succesiunea.
Daca nu acceptyati succesiunea in timp util, puttei fi declarat strain de mostenire.
Se presupune ca intre membrii familiei exista relatii firesti, ca va preocupati de soarta si sanatatea tatalui, stiti de el, va intereseaza.. cat e in viata daca vreti sa il mosteniti.
Multumesc de raspuns, atata timp cat dansului nu prezint interes nu am decis sa il contactez eu. Se poate face notificare la birou notarial anticipat pentru astfel de situatiii referitor la acceptarea succesiunii in avans pentru a evita "a fi declarat strain de mostenire''?
Nu, nu aveti aceasta posibilitate. Ca sa acceptati o succesiune, trebuie sa fie deschisa, adica omul decedat.
Poate ca sa preintampine cazul ca veniti la mostenire, o fi instrainat ce are din timpul vietii. Poate mai stiti alte rude ce v-ar putea anunta de deces cand va veni vremea.
Succesiune
predaioan
La succesiune trebuie sa ne prezentam 3 frati si tatal nostru.Unul din frati este in strainatate si nu poate veni la dezbatere.Ce se intampla in acest caz,mai ... (vezi toată discuția)
Mostenirea
roxicutza86
buna ziua.tatal mea a decedat acum 2 luni,iar in urma decesului a lasat 2 credite la o societate nebancara< unul e card de credit,iar celalalt e card de ... (vezi toată discuția)