La succesiune trebuie sa ne prezentam 3 frati si tatal nostru.Unul din frati este in strainatate si nu poate veni la dezbatere.Ce se intampla in acest caz,mai ales ca nu putem da de el in nici un fel?
Deschideti succesiunea. Fratele dvs va fi citat la ultimul domiciliu in tara sau poate veti afla adresa sau un nr de telefon.
Daca nu va aparea, in termenul de optiune succesorala de 6 luni atunci va fi strain de succesiune, insa daca la intoarcerea in Tara va proba ca nu a stiut de deces va fi repus in termenul de optiune.
Se face numai la instanta la cererea fratelui dvs. Dar mi se pare destul de ciudat ca nu stiti adresa dansului.are cunostinta de decesul mamei? Ca presupun ca mama v a decedat.
Intr-adevar ,a fost la inmormantarea mamei la vremea respectiva,apoi a plecat in strainatate din nou.A sunat de pe un numar care nu mai este valabil.Stiu ca statea in chirie ultima data.I-am spus cand era in tara ca trebuie sa facem succesiunea,el a zis ca o sa mai vorbim,timpul trece si suntem deja la limita celor 6 luni.De aceea am vrut sa stiu cum se face succesiunea.Cand va veni in tara se va redeschide succesiunea si platim actele din nou?
Deschideti succesiunea. Pt ca dansul are la cunostinta acest lucru. Succesiunile se deschid prin moarte. Poate fi citat la ultima sa adresa din strainatate. Nu tb sa fie de fata poate sa dea o procura de acolo pt a mandata pe cineva sa I re reprezinte interesele. Insa daca nu dati de dansul, dupa termenul de 6 luni va fi strain de succesiune pt ca avea cunostinta despre acest lucru.
Daca dvs amanati deschiderea succesiunii, puteti da declaaratii de accept are a succesiunii, ceilalti mostenitori care sunt in Tara.
Insa atentie, dupa doi ani platiti impozit de 1% din valoarea masei succesorale.