avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Activitate IIII

Activitate IIII

Buna ziua!. Am rugamintea sa ma ajutati in clarificarea urmatorului aspect : La sfarsitul anului trecut mama mea s-a imbolnavit grav, medicii acordandu-i sanse minime de supravietuire. Prin minune a supravietuit si a decis sa imi faca contract de vanzare pe locuinta. Fratele meu nu a ajutato cu absolut nimic nici in spital si nici in locuinta nu a facut nici un fel de investitie, motivind ca el nu doreste sa aibe nici un fel de obligatie fata de mama. Acum dupa aproape un an de zile provoaca tot timpul scandal ca el s-a pacalit, ca a crezut ca mama va muri si va intra oricum in drepturi, iar acum ar dori jumatate din casa, lucru care nu se va intampla niciodata pentru ca mama mea nici nu vrea sa auda, pentru ca fratele nu este capabil sa intretina o casa. Mentionez ca am intocmit contract de vanzare cu intretinere viagera pentru mama mea, cu certificat medical de la IML. Pe fratele l-am lasat sa locuiasca in jumatate din casa, dar nu putem convietui cu el, pentru ca tot timpul provoaca scandal, vorbeste foarte urat, pentru ca acum doreste sa fie trecut in acte, lucru ce nu se va realiza niciodata.

Ideea este ca noi nu dorim sa il scoatem afara, dorim sa convietuim civilizat, mai cu seama ca nu avem nici un fel de obligatie fata de el, nu a investit nimic in casa noastra. Ce organ competent ii poate pune in vedere sa nu mai provoace scandal, sa isi cunoasca drepturile?, politia ?, un executor ?. Unde ne putem adresa pentru rezolvarea situatiei?, pentru ca daca nu isi revizuieste atitudinea si comportamentul nu dorim sa mai locuiasca in casa noastra. Va multumesc!.

Buna ziua,

Am rugamintea sa ma ajutati in clarificarea urmatorului aspect: Anul tecut mama a intocmit un contract de vanzare-cumparare pe numele meu (fata dansei). Casa este cumparata de la ROM-VIAL, terenul este inchiriat. Am mers la ROM-VIAL pentru schimbarea contractului de inchiriere-curte. S-a schimbat contractul pe numele meu, insa am sesizat cateva greseli in contract si anume, pe prima pagina numele meu a fost scris corect, pe celelalte file s-a gresit o litera, iar la suprafata de teren in loc sa treca suprafata "in exclusivitate", a trecut suprafata in casuta alaturata "in folosinta comuna", eu fiind unica proprietara.

Dupa 7 zile m-am prezentat la functionara care a intocmit eronat contractul. Exemplarul meu a fost corectat pe loc, semnat si stampilat, insa exemplarul din arhiva lor a refuzat sa il modifice atunci pe motiv ca este in arhiva si il modifica in alta zi.

Am depus a doua zi cerere scrisa prin posta cu confirmare de primire, in care am mentionat cele de mai sus si am rugat conducerea sa dispuna corectarea erorilor din exemplarul ramas in arhiva dansilor, depunand si copie dupa contractul meu modificat, insa nu am primit nici un raspuns desi au trecut cateva luni.

Pot sa am probleme in timp?, sa omita sa corecteze examplarul lor?, cum pot rezolva aceasta problema?, ce ma sfatuiti sa fac?. Multumesc frumos!.