Sotul meu a iesit la pensie pe data de 14 octombrie 2014.
A avut contract de munca pe perioada nedeterminata la o unitate si detasat la alta unitate. Nu si-a luat concediul de odihna din 2012.
A facut cerere pentru plata CO la iesirea la pensie la CSM, care i-a platit salariul si i s-a raspuns ca angajatorul trebuie sa faca plata concediului neefectuat, si ca, datorita faptului ca si-a continuat activitatea cu contract de munca pe perioada determinata(1 an) la fel, cu detasare, i s-a spus ca i s-a facut o <favoare> si ca au considerat ca nu mai doreste plata CO neefectuat!
Cine trebuie sa-i plateasca CO neefectuat? Angajatorul sau cei la care a fost detasat si au platit salariile?
Doresc sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie de pensie? Sunt nascuta la data de 13.08.1952.
Mi-am depus cererea de pensionare pe data de 28.05.2010.
O data cu cererea catre Inspectorul general, in care am anuntat ca doresc pensionarea am solicitat si indemnizatia de pensie luand in considerare contractul colectiv de munca.
Mentionez ca este pensie anticipata, dar indeplinesc conditiile de vechime standard(28 ani si 3 luni) plus 10 ani. Deci nu voi fi penalizata, legea precizand ca se calculeaza ca si la indeplinirea conditiei de varsta standard de pensionare.
Doresc sa stiu daca pot beneficia de acest drept(indemnizatie de pensie).
Va multumesc,
Paraschiva Ignat
Vreau sa ma consult cu d-voastra!
Vreau sa stiu daca se mai pot plati, conform noii legi, orele suplimentare efectuate peste programul normal de lucru!
Calendarul de desfasurare a examenului de Bacalaureat si procedura de desfasurare, prevede ca in zilele de 18 respectiv 25 aprilie sa fim prezenti la serviciu.
Nu pot da amanunte, deoarece procedura este secret de serviciu!
Am lucrat in cele 2 duminici cate 4 ore.
In fiecare zi lucram peste program, datorita metodologiilor privind examenele nationale cel putin 2 ore pe zi.