Parintii au murit in 1997- mama, respectiv 1999-tata si am primit scrisoare de la primaria localitatii lor de domiciliu, la data de 8 martie 2013 precum ca am de plata impozite restante pe terenul detinut de acestia (cca.2800 ron).
Dupa moartea parintilor terenul a fost folosit partial de una din surori cu domiciliul in acelasi sat care nu are posibilitati sa dezbata mostenirea si nici nu doreste.
Niciunul dintre copii (suntem patru , trei fete si un baiat care a decedat si el intre timp) nu am dezbatut mostenirea pana acum, dar dorim sa vindem partea noastra deoarece avem domicilii in alte judete.
Intrebari:
- Pot fi obligat de lege sa platesc impozitele datorate fara a fi proprietar sau macar sa fi folosit terenul respectiv? (mentionez ca nu am domiciliul in aceeasi localitate cu parintii dar am titlul de proprietate al tatalui meu);
- Pot plati partea mea si sa beneficiez de un act de proprietate pentru partea mea? (doresc sa vand terenul sau sa-l dau la o asociatie in arenda);
- Daca sora mea nu vrea (sau nu poate) sa dezbata mostenirea, putem rezolva problema in instanta?;
- Daca renuntam la dezbaterea mostenirii exista posibilitatea ca sora care “detine” terenul fara acte sa ajunga legal proprietar? (cu ajutorul primariei);
Rog foarte mult un ajutor si pentru aceasta multumim. Cu stima!