avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere mostenire

Parintii au murit in 1997- mama, respectiv 1999-tata si am primit scrisoare de la primaria localitatii lor de domiciliu, la data de 8 martie 2013 precum ca am de plata impozite restante pe terenul detinut de acestia (cca.2800 ron).
Dupa moartea parintilor terenul a fost folosit partial de una din surori cu domiciliul in acelasi sat care nu are posibilitati sa dezbata mostenirea si nici nu doreste.
Niciunul dintre copii (suntem patru , trei fete si un baiat care a decedat si el intre timp) nu am dezbatut mostenirea pana acum, dar dorim sa vindem partea noastra deoarece avem domicilii in alte judete.
Intrebari:
- Pot fi obligat de lege sa platesc impozitele datorate fara a fi proprietar sau macar sa fi folosit terenul respectiv? (mentionez ca nu am domiciliul in aceeasi localitate cu parintii dar am titlul de proprietate al tatalui meu);
- Pot plati partea mea si sa beneficiez de un act de proprietate pentru partea mea? (doresc sa vand terenul sau sa-l dau la o asociatie in arenda);
- Daca sora mea nu vrea (sau nu poate) sa dezbata mostenirea, putem rezolva problema in instanta?;
- Daca renuntam la dezbaterea mostenirii exista posibilitatea ca sora care “detine” terenul fara acte sa ajunga legal proprietar? (cu ajutorul primariei);
Rog foarte mult un ajutor si pentru aceasta multumim. Cu stima!
Cel mai recent răspuns: Bojan I.M. , Mediator 21:21, 25 Martie 2013
Ca sa vindeti terenul trebuie sa dezbateti succesiunile, trebuiesc platite impozitele plus impozit separat pe cele doua succesiuni caci au trecut mai bine de doi ani de la cele doua decese. Apoi trebuie sa faceti cadastru si intabulare si puteti vinde,
Daca mostenitorii nu se inteleg se dezbate succesiunea in instanta si la fel se cere si iesirea din indiviziune tot la instanta, caci nimeni nu este obligat sa ramana in indiviziune.
Fara dezbaterea mostenirilor nici dvs nici alt frate nu poate deveni legal asa cum spuneti dvs proprietarul bunurilor imobile.
Si nu, nu puteti fi obligat la plata impozitului daca nu sunteti proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de pe proprietate teren agricol ContSters378070 ContSters378070 Bună seara, Mama mea a mostenit 2 hectare de pamant dupa decesul bunicii, acum 8 ani. Bunica avea 4 hectare, avand doua fiice, ar reveni cate 2 ha.pt ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire... s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. Buna ziua! Am constatat ca de multe ori \"mostenirile\" iti provoaca mai mult batai de cap decat bucurii, asa ca as dori sa va rog, daca ma poate lamuri si pe ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire - obligatie de plata taxe pe proprietate ionutpopescu888 ionutpopescu888 Am primit recent o cerere de plata a taxelor pe proprietate (un teren arabil) catre stat. Terenul respectiv, in acte, nu-mi apartine. Este al unei rude de-ale ... (vezi toată discuția)