Am primit recent o cerere de plata a taxelor pe proprietate (un teren arabil) catre stat. Terenul respectiv, in acte, nu-mi apartine. Este al unei rude de-ale mele, al carei mostenitor legal sunt, alaturi de altii (adica nu sunt eu unicul mostenitor). Succesiunea respectiva nu a fost dezbatuta nici pana in ziua de azi, desi ruda respectiva a decedat acum vreo 12-13 ani. Eu am lucrat pentru doi ani acel teren, acum vreo 10 ani, insa nu am platit nicio taxa de proprietate pe el (cred ca nici nu se plateau pe atunci), dupa care m-am si mutat din acea localitate. Acum ce ar trebui sa fac, pentru a demonstra ca nu eu sunt proprietarul, si deci pentru a evita plata acelei sume de bani? Ar fi bine sa ma duc la notar si sa refuz mostenirea de la respectiva ruda, sau ma rog...partea care mi se cuvine? Sau e tardiv? Ce imi sugerati sa fac? Multumesc.
e tardiv... se pare ca dvs suntei singurul care ati facut acte de acceptare tacita a mostenirii... eu zic sa achitati taxele de proprietate... oricum, pe terenul respectiv puteti dezbate succesiunea in instanta sa aratati ca sunteti asa cum am subliniat singurul ce ati facut acte de acceptare tacita a mostenirii si va revine in totalitate... daca nu, atunci puneti la pasivul mostenirii si sumele de bani achitate sub forma ttaxelor de proprietate sa fie suportata si de ceilalti mostenitori
Problema e ca nimeni nu poate dovedi ca am lucrat terenul acela vreodata. In prezent e lasat in paragina de mai bine de 8 ani de zile. Nu am platit niciodata taxe pe el, deci cum ar putea cineva dovedi ca eu am acceptat tacit mostenirea? Si nici nu mai am nevoie de vreo mostenire, si implicit acel teren, intrucat m-am si mutat din localitatea respectiva de mai multi ani...
Si nu se mai poate face renuntarea la dreptul de mostenire, si cu declaratia notariala sa ma prezint la cei care au emis acea hartie prin care sunt obligat sa platesc taxele, ca sa mi-o anuleze, sau macar ca pe viitor sa nu le mai platesc?
Contract de arenda
bcpi.in
Este valabil un contract de arenda incheiat de mostenitorii unui teren arabil extravilan in situatia in care succesiunea nu era dezbatuta(fac precizarea ca ... (vezi toată discuția)
Arendarea unui teren
marusca
Situatia este urmatoarea: sintem mai multi frati mostenitori ai unui teren detinut de tata. Unul dintre frati a incheiat un act sub semnatura privata cu o ... (vezi toată discuția)