avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de arenda

Este valabil un contract de arenda incheiat de mostenitorii unui teren arabil extravilan in situatia in care succesiunea nu era dezbatuta(fac precizarea ca titularul dreptului de proprietate al terenului arendat este decedat, decedatul figurand pe titlul de proprietate, acesta neincheind niciodata vre un contract de arenda cu arendasul in cauza)? Intre timp s-a dezbatut succesiunea avand ca obiect terenul arabil extravilan arendat. Ulterior succesiunii mostenitorii, in calitate de frati, nepoti au incheiat contract de vanzare cumparare, majoritatatea transmitand dreptul de proprietate unuia dintre frati(frati care acceptase mostenirea), respectandu se prevederile lg.17/2014 , fiind rude. Problema este ca arendasul sustine ca, contractele de vanzare cumparare nu sunt corect incheiate si ca acesta avea contract de arenda incheiat(desi nu era niciun certificat de mostenitor la momentul incheierii contractului de arenda).Eu , actualul titular al dreptului de proprietate conf.contractelor de vanzare cumparare , l-am instiintat pe arendas ca intentionez sa imi lucrez singur terenul si sa mi l elibereze la incheierea anului agricol, dar acesta refuza sa faca acest lucru invocand faptul ca are contract de arenda... Ce pot face eu, sa intru legal in posesia acestui teren?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2019
bcpi.in, utilizator

Alte discuții în legătură

Nulitate contract de arenda andreea27 andreea27 Buna ziua , Mama mea a incheiat pe numele ei un contract de arenda teren agricol, Terenul agricol este de fapt al bunicului meu care este decedat, mama fiind ... (vezi toată discuția)
Arendarea unui teren marusca marusca Situatia este urmatoarea: sintem mai multi frati mostenitori ai unui teren detinut de tata. Unul dintre frati a incheiat un act sub semnatura privata cu o ... (vezi toată discuția)
Contract arenda si legea 17/2014 inquirer1 inquirer1 Buna ziua, Datele problemei : Se dau mai multe terenuri intravila/extravilan arabil, aflat in arenda din 01/2015. Mai multi mostenitori, succesine ... (vezi toată discuția)