avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract arenda si Legea 17/2014
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract arenda si Legea 17/2014

Buna ziua,

Datele problemei : Se dau mai multe terenuri intravila/extravilan arabil, aflat in arenda din 01/2015. Mai multi mostenitori, succesine nedezbatuta, contract pe unul dintre ei ( a avut imputernicire neautentificata la notar de la ceilalti ). Contract cu durata de 8 ani. in 02/2015 se dezbate succesinea ( prin instanta), terenurile se impart intre mostenitori pe baza de tranzactie, doar unele raman in indiviziune.
In luna 10/2015 mostenitorii se decid sa vanda din proprietati, pentru terenurile extravilane depun oferta publica, preemptorii nu oferteaza, terenurile sunt declarate libere la vanzare.
S-a facut recent cerere de reziliere amiabila a contractului de arenda invocand existenta noii sentinte civile si a faptului ca titularul contractului nu mai poate raspunde de proprietatile celorlalti. Nu s-a primit inca raspuns.
In prezent exista culturi pe toate terenurile din contract.

Intrebari:

1) Contractul de arenda mai este valabil tinand cont de cele mentionate mai sus? Daca arendasul nu accepta rezilierea amiabila, care sunt caile de atac?

2) se pot vinde terenurile extravilane ( cf. Legii 17 sunt declarate libere la vanzare). Notarul zice ca da, ca sunt fara sarcini.

Alte discuții în legătură

Contract de arenda bcpi.in bcpi.in Este valabil un contract de arenda incheiat de mostenitorii unui teren arabil extravilan in situatia in care succesiunea nu era dezbatuta(fac precizarea ca ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren extravilan de catre arendasul coproprietarului ... corinaas corinaas Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca se poate cumpara un teren extravilan (cota parte - 2 proprietari din 3 vand) de catre arendasul coproprietarului ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am mai multe terenuri intr o asociatie agricola . ... mihai.valeria mihai.valeria Buna ziua. Am mai multe terenuri intr o asociatie agricola . Vreau sa vand unul dintre ele, acesta avand cadastru cu numar cadastral. Cum pot sa l scot din ... (vezi toată discuția)