avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren agricol -vinzator verisoara primara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren agricol -vinzator verisoara primara

Buna ziua!Va rog sa mi spuneti daca am prioritate(pot cumpara )la cumpararea unei teren agricol al verisoarei mele(fiica surorii tatalui meu)cf legislatiei in vigoare.Mentionez ca ,la acest moment ,terenul care urmeaza sa fie vindut este cota parte din suprafața totala de pe titlul de proprietate al parintilor nostri (decedati,noi avind certificate de moștenitori)si,ambele suprafețe(a mea si al verisoarei)sunt arendate de citiva ani aceluiași arendas.Eu nu desfasor activitati agricole ,singurele venituri din agricultura fiind arenda respectiva Oare arendasul are prioritate,inaintea mea, la achizitionarea terenului respectiv?Verisoara doreste sa mi l vinda mie.Multumesc !!!
Ultima modificare: Marți, 8 Octombrie 2024
Oprescu V, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:52, 8 Octombrie 2024
E greu de spus , Legea 17/2014 , care guverneaza vanzarea terenurilor din extravilan , va aseaza pe acelasi rang 3 de preemptori cu arendasul . Asta daca si dvs. si arendasul aveti terenurile invecinate ( in proprietate , respectiv in arenda ) , cu cel al verisoarei . Doar rudele si afinii pana la gradul 3 sunt preemptori de rang 1 , ori , cu verisoara sunteti ruda de gradul 4 . Presupun ( dar eu nu sunt jurist ) ca , in cazul acceptarii de oferta de preemptori de acelasi rang , vanzatorul isi poate alege cumparatorul . Va trebui sa consultati un avocat specializat pe probleme funciare . Mai exista o posibilitate , cred : coproprietarii sunt preemptori de rang 1 . Daca faceti - cu un cadastrist - comasarea terenurilor cu verisoara dvs. , ajungand coproprietari pe cote-parti , pe urma un partaj , in care dvs. ramaneti cu terenul , iar verisoara primeste o sulta . Ar fi doua etape , fiecare avand costuri .
Ultima modificare: Marți, 8 Octombrie 2024
CHKa, utilizator
E intravilan agricol sau extravilan?
Mergeti la un avocat cu actele, intravilanul se vinde fără probleme, pt extravilan, poate cf actor, puteti face partaj sau în ultima instanta, o dare în plata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren extravilan de catre arendasul coproprietarului ... corinaas corinaas Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca se poate cumpara un teren extravilan (cota parte - 2 proprietari din 3 vand) de catre arendasul coproprietarului ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am mai multe terenuri intr o asociatie agricola . ... mihai.valeria mihai.valeria Buna ziua. Am mai multe terenuri intr o asociatie agricola . Vreau sa vand unul dintre ele, acesta avand cadastru cu numar cadastral. Cum pot sa l scot din ... (vezi toată discuția)
Imputernicire la notar ContSters359110 ContSters359110 verisoara mea spune ca are de la unchiul meu( tatal ei inca in viata) imputernicire de la notar , cum ca, poate sa vanda un teren parte a unchiului meu. ... (vezi toată discuția)