avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nulitate contract de arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nulitate contract de arenda

Buna ziua ,
Mama mea a incheiat pe numele ei un contract de arenda teren agricol, Terenul agricol este de fapt al bunicului meu care este decedat, mama fiind unica fiica a bunicului . , Pana la data prezentei nu a fost dezbatuta succesiunea.Contractul este incheiat dupa data decesului bunicului.Arendasul spune ca acest contract este nul de drept. Are dreptate sau nu?
Multumesc anticipat ptr raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Poro2014 , utilizator 17:13, 22 Septembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Da. Are dreptate.
Atat timp cat nu s-a dezbatut succesiunea de pe urma defunctului, mama dvs. nu are cu ce sa dovedeasca ca este proprietara bunului arendat.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

In cazul in care, pana la dezbaterea succesiunii, contractul de arenda a fost incheiat de catre un descendent, fiind considerat act de administrare, acesta va fi valabil.

Prin incheierea acestui contract de arenda, se considera ca mostenitorul care a incheiat contractul, in speta mama dumneavoastra, a acceptat tacit mostenirea.

Pe scurt: Contractul nu este nul. Arendasul nu are dreptate.

O zi frumoasa!

Av. Samuel Micula

Mulțumesc pentru răspuns , arendasul invoca art 2 din Legea Arendei "Prin arendare se înţelege contractul încheiat între proprietar, uzufructuar sau alt deţinător legal de bunuri agricole, denumit arendator, şi arendaş, cu privire la exploatarea bunurilor agricole pe o durată determinata şi la un preţ stabilite de părţi. " .Dumnealui invocând faptul că până la dezbaterea succesiunii mama nu are un drept legal asupra bunurilor agricole .

Samuel Micula a scris:

Buna ziua,

In cazul in care, pana la dezbaterea succesiunii, contractul de arenda a fost incheiat de catre un descendent, fiind considerat act de administrare, acesta va fi valabil.

Prin incheierea acestui contract de arenda, se considera ca mostenitorul care a incheiat contractul, in speta mama dumneavoastra, a acceptat tacit mostenirea.

Pe scurt: Contractul nu este nul. Arendasul nu are dreptate.

O zi frumoasa!

Av. Samuel Micula

Bună ziua.Mama mea a făcut un contract de arendare a unui teren cu casa batrânească pe el.Pe titlu de proprietate figurează bunica mea decedată si fratele ei decedat.Nu sa facut succesiune la teren.Avem doar acel act de proprietate in original al terenului.Este legal acel contract de arendare?Mama mea ar fi moștenitoarea de drept dar nu a facut demers nimic.Si vreau să stiu daca pot anula acel contract de arendare făcut la un cabinet de avocatura.Nefiind mama proprietara in acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de arenda in urma mostenirii mariusd72 mariusd72 Bunica mea a arendat un teren agricol dupa decesul bunicului. Terenul era pe numele bunicului. Anul acesta s-a dezbatut succesiunea dupa bunicul meu, iar in ... (vezi toată discuția)
Anexa 24 doar_dana doar_dana Sotului meu i-au decedat parintii. Tatal acum 12 ani, iar mama acum 1 an jumate. Pe timpul vietii mamei, pamantul a fost dat in arenda, iar sotul meu a fost ... (vezi toată discuția)
Mostenire cocorica cocorica Buna ziua! In urma succesiunii eu mama sora si bunica am dobandit o mostenire printre care si un teren agricol care este arendat. Am discutat intre noi si am ... (vezi toată discuția)