avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract de arenda in urma mostenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract de arenda in urma mostenirii

Bunica mea a arendat un teren agricol dupa decesul bunicului. Terenul era pe numele bunicului. Anul acesta s-a dezbatut succesiunea dupa bunicul meu, iar in baza actului de mostenire si a celui de partaj voluntar, mama mea a devenit unic mostenitor. Poate sa ceara reziliera acelui contract de arenda in baza actelor de mostenire?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 09:49, 24 Octombrie 2022
Un teren poate fi arendat doar de către proprietarul acestuia. Dacă terenul era pe numele bunicului, decedat între timp, iar bunica l-a arendat fără să dezbată mai întâi succesiunea, acel contract de arendă este nul. Mama dvs poate solicita oricând încetarea efectelor acelui contract de arendă, în baza certificatului de moștenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate contract de arenda andreea27 andreea27 Buna ziua , Mama mea a incheiat pe numele ei un contract de arenda teren agricol, Terenul agricol este de fapt al bunicului meu care este decedat, mama fiind ... (vezi toată discuția)
Se da urmatoarea situatie: s-a dezbatut succesiunea dupa bunici ... mokko mokko Se da urmatoarea situatie . Sa dezbatut succesiunea dupa bunici cu 2 copii , tata (decedat ) si matusa . In momentul de fata pe certificatul de mostentor ... (vezi toată discuția)
Arendatorul a decedat. ce pot face moștenitorii pentru a rezilia contractul de arendă? vioricaber vioricaber in legatura cu un contract de arenda-mama a avut contrcat de arenda incheiat cu o firma [e 10 ani -2027 expira.Mama a murit si noi suntem cinci frati dar nu am ... (vezi toată discuția)