avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se da urmatoarea situatie: S-a dezbatut succesiunea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se da urmatoarea situatie: S-a dezbatut succesiunea dupa bunici ...

Se da urmatoarea situatie .
Sa dezbatut succesiunea dupa bunici cu 2 copii , tata (decedat ) si matusa .
In momentul de fata pe certificatul de mostentor sunt eu si mama si cealanta jumatate matusa .
Eu vreau sa vand un teren extravilan , partea mea si nu pot ca nu am titlu de propietate in original al bunicilor si matusa refuzq sa mil ofere .
Ce demersuri trebuie sa fac ca sa aduc terenul pe numele meu sa il pot vinde ?
Sa devin propietr de drept fara sa mai depind de matusa
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:41, 18 Octombrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai sunteti proprietar. Actul dvs de proprietate este certificatul de moștenitor.
Nici nu mai aveti ce face cu titlu.
În baza certificatului de moștenitor va puteți vinde cota moștenită, urmând ca cel care va cumpăra sa rămână în indiviziune cu mama și mătușa.
Dacă vreți sa vindeți tot terenul, trebuie sa faceți mai întâi partajul cu mama și mătușa. Iar actul de proprietate va fi actul de partaj sau hotărârea judecătorească de ieșire din indiviziune.
Terenul acela este doar al dv., cf. certificat? Sigur?
Partea de teren dupa succesiune a mea si a lu mama e data in arenda , pe certificatul de mostenitor apar eu si mama dupa tata (decedat)
Noi acum vrem sa vindem bucata noastra la firma la care avem dat terenul in arenda , dar ei ne cer titlu de proprietate al bunicilor care noi nu putem sa il luqm de la matusa .
Ce e de facut sa nu mai fiu legat de matusa
Nu au de ce sa va ceara titlul.
Actul dvs este certificatul de moștenitor.
Vedeti de ce anume va cer titlul, multi cumparatori verifica istoricul imobilului pe care vor sa il cumpere, este o diligenta buna. Daca pentru asta vor titlul, gasiti o copie... pentru altceva nu vad sa le trebuiasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de propietate ContSters127894 ContSters127894 Buna seara.Bunicii mei au avut cateva hectare cu pamant.Mama este singura mostenitoare(titlul de propietate este pe numele bunicilor decedati). Cum pot ... (vezi toată discuția)
Mostenire terenuri - modificare titlu de proprietete? adina_miu adina_miu Buna ziua, am mostenit cota de 1/2 din niste terenuri de la bunica mea. Cealalta cota de 1/2 l-a mostenit matusa mea. Am trecut terenurile pe rol si sunt in ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune , ce trebuie sa fac transstefan transstefan 2 terenuri intravilan si un teren 1 ha si 3300 mp extravilan este trecut in titlu de propietate al decedatului mostenitori 2 ( adica doua surori) . am ... (vezi toată discuția)