avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire terenuri - modificare titlu de proprietete?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire terenuri - modificare titlu de proprietete?

Buna ziua, am mostenit cota de 1/2 din niste terenuri de la bunica mea. Cealalta cota de 1/2 l-a mostenit matusa mea. Am trecut terenurile pe rol si sunt in curs de a face cadastru pentru scoaterea din indiviziune. Dupa ce vom face scoaterea din indiviziune se va intocmi un alt titlu de proprietate pe numele meu?...si respectiv altul pe numele matusii? sau ramane acelasi titlu pe numele bunicii si de fiecare data trebuie sa ma prezint cu cel vechi.
Intrucat titlul de proprietate este 1 singur act si eu nu am decat o copie legalizata intampin probleme deoarece de fiecare data mi s-a cerut originalul sau copie legalizata...........care binenteles tot dupa original se face.
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 16:09, 3 Iunie 2014
aveti certificat de mostenitor? parca asa am inteles din ce ati scris.
faceti iesirea din indiviziune la notar pe cale amiabila sau prin instanta?
actul care o sa izvorasca din intelegerea dvs cu matusa, asupra impartirii terenurilor, acela va fi titlul dvs
Actul notarial autentic + Documentatia cadastrala care individualizeaza terenul in speta constituie titlul de proprietate care trebuie facut opozabil tertilor prin publicitate imobiliara la OCPI
Actul notarial este certificatul de mostenitor, dar si cand am facut succesiune dupa tata (el mostenind initial de la bunica), mi-a cerut titlul de proprietate original cel pe care este trecut numele bunicii.
Sa inteleg ca de fiecare data imi trebuie titlul bunicii + succesiunea dupa bunica + succesiunea dupa tata. Nu exista vreo cale sa fie intocmit un nou titlu de proprietate dupa ce fac iesirea din indiviziuna....pe numele meu?
Nu se mai intocmeste un alt titlu de proprietate pe numele dvs sau al matusii .
O suprafata de teren identificata prin sola si parcela, inscrisa intr-un Titlu de Proprietate emis de Comisia judeteana Pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Asupra Terenurilor nu poate fi inscrisa ulterior intr-un alt titlu de proprietate pe numele altui proprietar ( nu pot fi date mai multe titluri pe aceeasi sola si parcela) .
Acum, actul dvs de proprietate este Certificatul de Mostenitor si actele care au stat la baza intocmirii lui (Titlul bunicii, Certificatul de mostenitor dupa bunica si cel dupa tata).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere duplicat certificat mostenitor adina_miu adina_miu Buna ziua, daca pot obtine duplicate dupa cerificatele de mostenitor al bunicilor, desi mai exista cate un original la matusa mea. In ambele certificate ... (vezi toată discuția)
Problema cu actele de proprietate: pentru dezbaterea succesiunii, intabulare voi avea nevoie de titlul de proprietate teren in original sau in copie legalizata? Vranceanud Vranceanud As avea si eu o intrebare. Bunica mea este propriuetara in indiviziune pe un teren agricol, cf legii 18, si detine o copie legalizata de pe acest titlu de ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate bella_y bella_y Buna ziua! Va scriu si eu cu o problema.Mama mea este mostenitoarea unui teren impreuna cu un nepot pe un titlu de proprietate lasat de bunica mea adica mama ... (vezi toată discuția)