avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obtinere duplicat certificat mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obtinere duplicat certificat mostenitor

Buna ziua, daca pot obtine duplicate dupa cerificatele de mostenitor al bunicilor, desi mai exista cate un original la matusa mea.

In ambele certificate tatal meu si matusa mea au mostenit 1/2 cota din mostenire.

Tatal meu a decedat anul trecut. Am reusit sa obtinem o copie legalizata dupa ambele certificatele de mostenitor din arhiva , dar au valabilitate doar 6 luni.

Am facut succesiunea dupa tatal meu dar acum pentru a iesii din indiviziunea pt niste terenuri trebuie sa fac cadastru si intabularea unde imi trebuiesc alte copii legalizate dupa certificatele de mostenitor ale bunicilor pt ca nu s-a facut indiviziunea intre matusa si tatal meu.

Matusa nu doreste indiviziunea, si nu vrea sa-mi dea certificatele in original pt a face copii legalizate si as dori sa stiu daca pot obtine duplicate dupa acte chiar daca mai exista cate un exemplar in original la matusa mea.
Cel mai recent răspuns: adina_miu , utilizator 15:25, 12 Iunie 2014
Buna ziua,
In mod normal copia legalizata ar trebui sa nu fie temporara.
Solicitati iesirea din indiviziune cu matusa dumneavoastra si cu asta ati rezolvat situatia.
tocmai pentru iesirea din indiviziune trebuie sa fac cadastru pentru terenuri unde mi s-a cerut 3 copii legalizate dupa certificatele de mostenitor....fiind 3 terenuri. Am inteles ca, copiile legalizate scoase din arhiva au valabilitate de 6 luni incepand de prin august 2013.

Intrebarea mea este daca mi se poate da un duplicat de la notariatul unde s-a facut succesiunea atata timp cat mai exista un original la matusa.

Din cate am inteles duplicat se scoate daca nu mai exista nici-un original sau actul este f. deteriorat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu actele de proprietate: pentru dezbaterea succesiunii, intabulare voi avea nevoie de titlul de proprietate teren in original sau in copie legalizata? Vranceanud Vranceanud As avea si eu o intrebare. Bunica mea este propriuetara in indiviziune pe un teren agricol, cf legii 18, si detine o copie legalizata de pe acest titlu de ... (vezi toată discuția)
Mostenire terenuri - modificare titlu de proprietete? adina_miu adina_miu Buna ziua, am mostenit cota de 1/2 din niste terenuri de la bunica mea. Cealalta cota de 1/2 l-a mostenit matusa mea. Am trecut terenurile pe rol si sunt in ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate bella_y bella_y Buna ziua! Va scriu si eu cu o problema.Mama mea este mostenitoarea unui teren impreuna cu un nepot pe un titlu de proprietate lasat de bunica mea adica mama ... (vezi toată discuția)