Buna ziua! In urma succesiunii eu mama sora si bunica am dobandit o mostenire printre care si un teren agricol care este arendat. Am discutat intre noi si am convenit ca partile mamei surori si bunici sa mi le dea mie,insa pamantul fiind in arenda arendasul nu vrea sa imi dea negatia, pentru a putea face actele cu motivul ca are dreptul de preemtiune. Iam explicat ca terenul ramane in familie nu se instraineaza,insa nu vrea. Mentionez faptul ca contractul de arenda cand s-a facut nu s-a facut legal(asa cred) deoarece unchiul meu nu avea nici un act deoarece succesiunea nu era facuta pur si simplu sa prezentat si a facut arenda. Culmea acum incerc sa vorbesc cu arendasul insa nu imi raspunde la telefon. Ce pot face? Lui nici in ruptul capului nu il voi vinde.
Buna ziua,
Din pacate are dreptate, arendasul avand drept de preemtiune la orice vanzare de terenuri.
Lasati terenul asa cum este, faceti o notificare catre arendas ca solicitati unilateral incetarea contractului in termen de ... de la primirea notificarii si apoi, aceste ne mai fiind arendas, il vindeti intre dumneavoastra.
Puteti sa incercati o donatie si atunci nu mai exista drept de preemtiune.
De ce nu faceţi un partaj? Nu aveţi nevoie nici de publicitatea privind intenţia de vînzare, deoarece nu vă supuneţi normelor privind dreptul de preemţiune în cazul partajului.