avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua! In urma succesiunii eu mama sora si bunica am dobandit o mostenire printre care si un teren agricol care este arendat. Am discutat intre noi si am convenit ca partile mamei surori si bunici sa mi le dea mie,insa pamantul fiind in arenda arendasul nu vrea sa imi dea negatia, pentru a putea face actele cu motivul ca are dreptul de preemtiune. Iam explicat ca terenul ramane in familie nu se instraineaza,insa nu vrea. Mentionez faptul ca contractul de arenda cand s-a facut nu s-a facut legal(asa cred) deoarece unchiul meu nu avea nici un act deoarece succesiunea nu era facuta pur si simplu sa prezentat si a facut arenda. Culmea acum incerc sa vorbesc cu arendasul insa nu imi raspunde la telefon. Ce pot face? Lui nici in ruptul capului nu il voi vinde.
Cel mai recent răspuns: cocorica , utilizator 20:36, 4 Aprilie 2014
Buna ziua,
Din pacate are dreptate, arendasul avand drept de preemtiune la orice vanzare de terenuri.
Lasati terenul asa cum este, faceti o notificare catre arendas ca solicitati unilateral incetarea contractului in termen de ... de la primirea notificarii si apoi, aceste ne mai fiind arendas, il vindeti intre dumneavoastra.
Puteti sa incercati o donatie si atunci nu mai exista drept de preemtiune.
De ce nu faceţi un partaj? Nu aveţi nevoie nici de publicitatea privind intenţia de vînzare, deoarece nu vă supuneţi normelor privind dreptul de preemţiune în cazul partajului.
Noi am fost la notar si am facut o promisiune de vanzare, notarul ne-a spus ca la promisiuni nu este nevoie de negatie.
Mai există o portiţă în lege (L.nr.17/2014):

Art. 20
...............
(2) Dispozitiile prezentei legi nu se aplica instrainarilor intre rude pana la gradul trei, inclusiv.

:D bunica ce treaba are cu mostenirea?

Alte discuții în legătură

Cum ar trebui sa-mi exercit dreptul in acest caz? Gabi92 Gabi92 Buna ziua! Dupa cum va spuneam, bunicul meu si cu o matusa vor sa-mi lase mie 2 ha teren agricol. Pe titlul de proprietate sunt 4 frati, dar ei au convenit ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine renuntare la drept de preemptiune de la arendas vinti vinti Buna ziua, va aduc in atentie urmatoarele : sunt 3 mostenitori ( cu certificat de mostenitor )asupra unui teren care acum este arendat. Arendasul le-a ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa vand terenul daca arendasul nu il poate plati dar nici nu imi da negatie? sssssttt sssssttt am un contract de arendare pe 10 ani eu as dori sa vand terenul pe care il am arendasul nu poate sa imi ofere cat am cerut eu si nu vrea sa mi dea nici negatie ... (vezi toată discuția)