avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum ar trebui sa-mi exercit dreptul in acest caz?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum ar trebui sa-mi exercit dreptul in acest caz?

Buna ziua!

Dupa cum va spuneam, bunicul meu si cu o matusa vor sa-mi lase mie 2 ha teren agricol. Pe titlul de proprietate sunt 4 frati, dar ei au convenit sa-mi dea mie partea mea prin contract de vanzare cumparare. Am dus actele la notar, insa mi s-a spus ca imi trebuie o cerere de la asociatie cum ca terenul nu este arendat. Terenul este lucrat de o asociatie, insa fara contract de arendare. Acum, seful de asociatie nu vrea sa-mi dea aceasta cerere deoarece vrea el sa-l cumpere si ii este teama ca eu o sa-l vand la altcineva. I-am explicat de nenumarate ori ca nu este de vanzare. Daca el nu vrea sa-mi dea cererea, atunci eu ce ar trebui sa fac, tinand cont ca nu s-a facut contract de arendare?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabi92 , utilizator 14:51, 18 Martie 2012
Încheiați cu rudele dvs. un contract de donație. Dreptul de preemțiune al arendașului există doar în cazul contractului de vânzare-cumpărare.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire cocorica cocorica Buna ziua! In urma succesiunii eu mama sora si bunica am dobandit o mostenire printre care si un teren agricol care este arendat. Am discutat intre noi si am ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren arendat g2na g2na buna ziua, am un teren extravilan pe care vreau sa-l arendez. Arendasul ar vrea sa se faca un contract pe 10 ani, insa eu nu stiu daca in acest timp (cei ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren dritaS dritaS Am un teren de 3 ha dat in arenda pe o perioada de 5 ani (sunt in anul doi de contract)si doresc sa-l vand . Pot sa-l vand? (vezi toată discuția)