avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum ar trebui sa-mi exercit dreptul in acest caz?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum ar trebui sa-mi exercit dreptul in acest caz?

Buna ziua!

Dupa cum va spuneam, bunicul meu si cu o matusa vor sa-mi lase mie 2 ha teren agricol. Pe titlul de proprietate sunt 4 frati, dar ei au convenit sa-mi dea mie partea mea prin contract de vanzare cumparare. Am dus actele la notar, insa mi s-a spus ca imi trebuie o cerere de la asociatie cum ca terenul nu este arendat. Terenul este lucrat de o asociatie, insa fara contract de arendare. Acum, seful de asociatie nu vrea sa-mi dea aceasta cerere deoarece vrea el sa-l cumpere si ii este teama ca eu o sa-l vand la altcineva. I-am explicat de nenumarate ori ca nu este de vanzare. Daca el nu vrea sa-mi dea cererea, atunci eu ce ar trebui sa fac, tinand cont ca nu s-a facut contract de arendare?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabi92 , utilizator 14:51, 18 Martie 2012
Încheiați cu rudele dvs. un contract de donație. Dreptul de preemțiune al arendașului există doar în cazul contractului de vânzare-cumpărare.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire cocorica cocorica Buna ziua! In urma succesiunii eu mama sora si bunica am dobandit o mostenire printre care si un teren agricol care este arendat. Am discutat intre noi si am ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren dritaS dritaS Am un teren de 3 ha dat in arenda pe o perioada de 5 ani (sunt in anul doi de contract)si doresc sa-l vand . Pot sa-l vand? (vezi toată discuția)
Vanzare teren arendat g2na g2na buna ziua, am un teren extravilan pe care vreau sa-l arendez. Arendasul ar vrea sa se faca un contract pe 10 ani, insa eu nu stiu daca in acest timp (cei ... (vezi toată discuția)