avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare teren arendat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare teren arendat

buna ziua,

am un teren extravilan pe care vreau sa-l arendez. Arendasul ar vrea sa se faca un contract pe 10 ani, insa eu nu stiu daca in acest timp (cei 10 ani) as vrea sa vand/instrainez terenul am voie?
imi spune astfel in contract:
"Arendaşul are drept de preempţiune (exercitat în condiţiile legii) înaintea statului, în cazul înstrăinării prin vânzare a terenului agricol din extravilan, arendat."
insa nu imi este foarte clar..
ma ajutati va rog?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: g2na , utilizator 07:28, 22 Februarie 2012
Dreptul de preemţiune înseamnă că, dacă găsiţi un cumpărător dispus să vă cumpere terenul, la un anumit preţ, sunteţi obligat să notificaţi acest lucru arendaşului. Dacă el doreşte, are dreptul să cumpere terenul la preţul respectiv.
dar in cazul in care in aceasta perioada as vrea sa vad nu ma impiedica faptul ca am un contract de arendare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren manolachesilviu manolachesilviu Buna ziua Vreau sa vand 1hectar teren arabil pe care sunt propietar dar este inca in contract de arenda. Arendasul spune ca nu pot sa il instrainez pana la ... (vezi toată discuția)
Dreptul de preemptiune al proprietarilor vecini zbye zbye [b]vecinii mai au drept de preemptiune la terenul extravilan categoria padure, sau doar arendasii ????[/b] (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol AdrianaBal AdrianaBal Doresc sa vand 2 ha teren agricol aflat sub contract in arenda...Arendasul nu este de acord si nu semneaza notificarea si nu vrea sa cumpere terenul la pretul ... (vezi toată discuția)