avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare teren

Am un teren de 3 ha dat in arenda pe o perioada de 5 ani (sunt in anul doi de contract)si doresc sa-l vand . Pot sa-l vand?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 22:15, 21 Septembrie 2011
In principiu puteti sa-l vindeti cu preluarea de catre cumpărător a contractului de arenda pana la finalizarea acestuia.
Dar citiţi cu atenţie contractul de arenda pe care l-aţi semnat sa nu cuprinda vreo frază in care acordaţi arendasului drept de preferinţă sau de preempţiune.
Daca aveti o asemenea clauza trebuie sa-l intrebati mai intâi pe arendaş daca vrea sa cumpere si daca vrea trebuie sa incheiaţi contractul cu el. Daca nu vrea sa cumpere să vă dea o negaţie si cu acesta puteţi vinde liniştit.
buna seara.
de curand cineva ma sunat si a spus ca este interesat de cele 3 ha de teren .
.terenul e dat in arenda si asa cum am observat arendasul are drept de preemtiune.
sa presupunem ca el doreste sa cumpere terenul dar nu ofera pretul pe care doreste sa mi-l ofere cel care e interesat de teren!
cum se rezolva ceasta situatie?
pot pierde un pret mai bun doar ca arendasul s eimpotriveste vanzarii?
Nu!

Drpetul arendasului de preferinta se refera la faptul ca dvs ii faceti oferta de cumpara la pretul stabilit de dvs!
multumesc pentru raspums dar.... mai am o intrebare!
arendasul renunta nedorind sa cumpere terenul.
viitorul propritar poate sa-si revendice terenul dupa cumparare si sa-l foloseasca cum doreste, sau trebuie sa continue contractul de arenda care expira peste trei ani?
Se respecta contractul de arenda. Daca in contract se prevede ca arenda inceteaza cand arendatorul instraineaza terenul, atunci contractul inceteaza. daca nu este prevazut aceasta clauza termenul in care dobanditorul terenului poate cere incetarea contractului este de un an, pentru arenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de arendare virgil64 virgil64 Buna ziua ! Se poate vinde o suprafata de teren agricol unei alte societati decat cea cu care este facut contractul de arendare ? Concret,am un teren si ... (vezi toată discuția)
Teren arendat cu probleme europe europe Sunt PFA platitor de TVA Am în arendă de la X persoană fizică o suprafata de teren pe perioada 2009-2019. În anul 2011 am primit o notificare de la X ca ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren arendat g2na g2na buna ziua, am un teren extravilan pe care vreau sa-l arendez. Arendasul ar vrea sa se faca un contract pe 10 ani, insa eu nu stiu daca in acest timp (cei ... (vezi toată discuția)