Sunt PFA platitor de TVA
Am în arendă de la X persoană fizică o suprafata de teren pe perioada 2009-2019.
În anul 2011 am primit o notificare de la X ca să-i cumpăr terenul cu suma de 24000 lei.
Am refuzat pentru ca nu este preţul real.
L-a văndut apoi cu 5000 lei.
Contractul de arendă nu este reziliat , am platit arenda catre X pe anul 2009, 2010, 2011 , 2012 cu mandat poştal.
Vreau să anulez contractul de vânzare-cumpărare care este prin notar şi să-l cumpăr la preţul pieţii.
Mulţumesc pentru răspuns.
Nu ati precizat ce clauze contractuale are contractul de arenda.
Precizati daca exista o clauza care interzice total dreptul proprietarului de a vinde terenul si daca exista o clauza clara care il obliga sa va vanda la un anumit pret.
Actiunea in instanta in vederea anularii unei vanzari notariale trebuie foarte bine probata si trebuie sa fie intemeiata in drept .
De asemenea o actiune in instanta care sa-l oblige sa va vanda la un anumit pret trebuie foarte bine probata si trebuie sa fie intemeiata in drept .
Nu ati spus absolut nimic pe ce anume temei de drept/clauze contractuale va intemeiati cererile.
În contractul de arendare am
8 Dreptul de preempţiune
8.1 În caz de vânzare a terenului , arendatorul garanteaza dreptul de preempţiune arendaşului . În cazul în care arendatorul va manifesta intenţia de a înstraina terenul acesta se obligă sa acorde un drept de preemţiune arendaşului la preţ egal cu ce oferit de un alt potenţial cumpătător, în scopul dobîndirii terenului de către arendaş.
Vanzare teren arendat
g2na
buna ziua,
am un teren extravilan pe care vreau sa-l arendez. Arendasul ar vrea sa se faca un contract pe 10 ani, insa eu nu stiu daca in acest timp (cei ... (vezi toată discuția)