avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren agricol din mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren agricol din mostenire

Buna ziua,

Se poate vinde un teren agricol mostenit de la parinti daca arendasul se opune ,avand un contract semnat cu unul dintre parinti, inainte de decesul acestuia?
Mentionez ca s a realizat succesiunea si eu sunt unicul mostenitor.Se poate realiza aceasta vanzare a terenului ,chiar daca arendasul are contract semnat cu unul dintre parinti ininte de decesul acestuia?
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 08:07, 22 Iunie 2016
Arendasul are drept de preemptiune. daca nu si l va exercita puteti sa l vindeti oricui.
are drept de preemtiune chiar daca contractul de arenda nu este semnat cu mostenitorul adica EU, si cu parintele decedat?arendasul nu doreste decat sa blocheze vanzarea pentru a exploata in continuare terenul.ce ma sfatuiti in situatia asta? mentionez ca am un cumparator care m a sfatuit sa semnez un contract de arendare cu el pt a si exercita drept de preemtiune.
sper sa nu gresesc,dar contractul de arenda inceteaza daca una din parti a decedat,deci trebuia sa faca un nou contract de arenda cu dvs ca si mostenitor.si nu are cum sa se opuna daca dvs doriti sa-l vindeti
cam gresiti...chiar daca decedeaza proprietarul contrctul se deruleaza cu mostenitorii acestuia . Uitati va in contract si vedeti conditiile de reziliere. Daca nu si exercita dreptul de preemptiune il puteti vinde.
nu am contractul,arendasul nu vrea sa mi l prezinte,l am vazut doar la primaria localitatii pe raza caruia se afla terenul.daca semnez un alta contract de arendare ce se poate intampla?

Alte discuții în legătură

Contractul de arenda poate bloca vanzarea ? dory.na dory.na Buna ziua, Ma confrunt cu o problema.Am incheiat cu un " nene " un contract de arendare al unui teren agricol,conform acestui contract acel "nene" are drept ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren manolachesilviu manolachesilviu Buna ziua Vreau sa vand 1hectar teren arabil pe care sunt propietar dar este inca in contract de arenda. Arendasul spune ca nu pot sa il instrainez pana la ... (vezi toată discuția)
Contract de arendare-drept de preemptiune spirykos spirykos Suntem patru mostenitori ai unei suprafete agricole,succesiunile fiind facute rand pe rand,dupa decesul parintilor care erau frati.In 20 noiembrie 2009 s-a ... (vezi toată discuția)