avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot sa vand terenul daca arendasul nu il poate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot sa vand terenul daca arendasul nu il poate plati dar nici nu imi da negatie?

am un contract de arendare pe 10 ani eu as dori sa vand terenul pe care il am arendasul nu poate sa imi ofere cat am cerut eu si nu vrea sa mi dea nici negatie pentru al vinde altei persoane care a oferit mult mai mult decat ei cum procedez ca sa scot negatia de la ei . au spus ca imi da negatia dar cumparatorul este obligat sa mentina contracul pana la expirarea lui mai mentionez ca acest teren este mostenire si nu sa facut succesiune pe el eu am semnat contractu dar mai este un mostenitor care nu a semnat contractul respectiv acest tern este mostenire de la sotul meu(decedat) care la dobindit inaintea casatoriei cu mine . al doilea mostenitor este fica mea care am mai spus ca nu a semnat contractul de arendare cum sa procedez sa pot sa scot terenul de la ei ca sa pot sal vand celui care ofera un pret mai bun va multumesc

Incepeti cu dezbaterea succesiunii si intabularea terenului in cartea funciara pentru a face dovada calitatii dvs. de proprietari. Solicitati anularea contrcatului de arenda pe motiv ca nu l-ati semnat.Insa , daca ati incasat venituri se prezuma acordul dvs. tacit .pana in prezent.Terenul se poate vinde cu respectarea dreptului de preemtiune al arendasului , al vecinilor si al coproprietarilor, dupa care , daca, in urma notificarii acestora , ei nu va ofera pretul cerut, puteti vinde oricui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o problema cu arendasul sssssttt sssssttt am un contract de arendare pe 10 ani eu as dori sa vand terenul pe care il am arendasul nu poate sa imi ofere cet am cerut eu si nu vrea sa mi dea nici ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol din mostenire Ilie1977 Ilie1977 Buna ziua, Se poate vinde un teren agricol mostenit de la parinti daca arendasul se opune ,avand un contract semnat cu unul dintre parinti, inainte de ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren dritaS dritaS Am un teren de 3 ha dat in arenda pe o perioada de 5 ani (sunt in anul doi de contract)si doresc sa-l vand . Pot sa-l vand? (vezi toată discuția)