avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Activitate luminita2

Activitate luminita2

Multumesc. Deci poate fi facut recurs, chiar daca procesul e atat de vechi,iar dosarul tb inchis?
Eu ma gandeam ca ar putea cere mama mea schimbarea avocatului chiar miercuri,in momentul prezentarii in fata judecatorului,inainte ca acesta sa pronune sentinta. E posibil acest lucru?
Buna ziua! E vb de un proces de partaj care dureaza de sapte ani. Avocata i-a spus mamei ca e deja prea vechi dosarul si ca tb finalizat,insa propunerea finala pe care a facut-o tatal meu nu e cea mai avantajoasa. Avocata a recunoscut ca vrea sa se finalizeze mai repede procesul si, in concluzie,n-o mai intereseaza sa obtina varianta cea mai buna pt mama mea. In concluzie,poate fi schimbat avocatul,avand in vedere ca,peste doua zile, urmeaza sa se pronunte sentinta finala? Nu cunosc termenii juridic,dar au tot fost date amanari din partea ambelor parti si am inteles ca nu mai este posibila o noua amanare.
Multumesc. O sa apelez totusi la instanta pt ca ma costa mai putin. La notariat ar fi un pic prea mult pt posibilitatile mele financiare actuale.
multumesc pentru raspunsuri si pt promptitudine. Acum sunt mai linistita,nu mai pare totul asa de complicat. Inca nu m-am lamurit daca am nevoie de martor si in cazul divortului prin acord,dar tot e un pas inainte faptul ca voi putea folosi acest tip de divort, mai ales ca sunt si doi copii minori la mijloc. Sotul va fi de acord,in final,cel putin asa mi-a promis. Si,cum il stiu un om de onoare, cred ca asa va fi. Multumesc inca o data!
Intentionez sa divortez, sotul a fost de acord in cele din urma si, dupa cum m-am documentat pe internet,cea mai buna si mai rapida solutie ar fi divortul prin acord. Insa avem doi copii minori si nu stiu daca pot apela la aceasta formula. Pe unele forumuri am aflat ca as putea alege acest tip de divort,pe alte forumuri mi se spune ca nu pot alege acest tip de divort. Care este adevarul? Daca nu pot apela la aceasta formula,ce pot alege, fara sa implic martori, ancheta sociala si altele? Nu prea inteleg de altfel notiunea de martor. Ce ar trebui sa spuna,sa faca martorul respectiv? E dificil sa rup pe cineva de programul lui de lucru pentru a veni in instanta ca martor, plus ca nu stiu cum ar sti cineva ce se intampla in interiorul familiei mele. Prietenele mele stiu ce se intampla partial,pentru ca le-am povestit,dar ar fi subiective, zic eu,si nu cred ca ar fi corect fata de sotul meu. Sora mea a vazut si cateva scene intre mine si sotul meu,dar nici pe ea n-as vrea sa o implic, pentru ca ar fi subiectiva si ea si nu-mi place sa-mi spal rufele in public. Daca am cazut de acord cu sotul asupra tuturor detaliilor (nume,domiciliu, copii), pot evita martorii si ancheta sociala? Copiii vor ramane la mine. Deci,ce ma sfatuiti? Mi se pare din ce in ce mai dificila procedura si as alege separarea,dar sotul tine neaparat sa ii prezint o hotarare judecatoreasca pentru a parasi domiciliul, care este locuinta mea personala. Multumesc