avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Activitate Tatanicu

Activitate Tatanicu

Va rog sa presupuneti ca cel din fata dvs. nu are cunostinte juridice. Date fiind imprejurarile (copil in afara casatoriei caruia ii datorez 175 lei pe luna), va intreb daca acest cuantum poate fi diminuat de catre instanta in conditiile in care am in intretinere eu insumi un copil minor mai mic de varsta decat cel din afara casatoriei + contract intretinere parinti (mama ramasa in viata). Raspunsul dvs. ar trebui sa fie da sau nu si invocarea textelor de lege.
Ca poate fi diminuat la 16,5% datorita existentei celui de-al doilea copil stiu. Ma refer la faptul ca o am in intretinere cf. unui contract de intretinere pe mama mea si ma gandesc ca diminuarea cuantumului sumei de plata pentru primul copil ar putea fi mai mare deoarece am 1000 de lei pe cartea de munca. In concret vreau sa platesc mai putin, pentru ca suntem saraci.

Va multumesc.
Daca intre mine si mama mea exista un contract de intretinere, obligatie adaugata la faptul ca am si eu un copil, poate fi un motiv de reducere suplimentara a cunatumului PA acordata primului copil?
In urma unei relatii scurte, ea... a ramas gravida, a nascut si... in momentul de fata am fost obligat de instanta la plata unei pensii alimentare de 175 lei pe luna, iar salariul meu net este de 757 ron. Am si eu un copil si ma intrebam daca aceasta suma poate fi redusa.
Nici macar nu stiu daca este copilul meu, dar l-am recunoscut. Daca ea a apelat la lege pentru a obtine ceva ce nici macar nu mi s-a cerut si conform zicalei ca nici-o fapta buna nu ramane nepedepsita, am zis sa fac si eu la fel, desi nu cred ca pina la urma voi face la fel.