avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Activitate sinzianacalin

Activitate sinzianacalin

Multumesc pentru raspuns! O sa le citesc! O zi buna! :)
Buna ziua! Am copilul inscris la o gradinita particulara care ofera si posibilitatea de supraveghere video pentru parintii copiilor inscrisi. De curand am fost anuntati de conducere ca doi parinti nu sunt de acord cu vizionarea (in cadru restrans, in comunitatea de parinti, nu public) si ca sunt nevoiti sa le opreasca. Voiam sa va intreb daca exista o lege care sa reglementeze vizionarea camerelor video intr-o gradinita privata, si daca da care ar fi numarul/textul legii respective. Multumesc!
Va multumesc pentru raspuns!
Buna ziua! Am si eu cateva intrebari referitoare la alcatuirea corecta a dosarului pentru indemnizatia de crestere copil. Urmeaza sa nasc in luna august a acestui an si eu o sa cer CIC pentru de 12 luni.

1. Sunt angajata de 2 ani la o institutie, deci am cumulat venituri salariale in ultimele 12 luni. Fara probleme voi obtine actele necesare de la angajator.

Din 2009 am deschis un PFA pe traduceri la care am obtinut venituri in 2009 si 2010. In 2011 si 2012 am avut venituri 0. Cu toate acestea am platit impozitul pentru veniturile estimate de cei de la ANAF. Mai putin impozitul pe anul acesta.

Am inceput procedurile pentru radierea acestui PFA, avand in vedere ca nu mai am activitate de 2 ani si jumatate. Am intrebat autoritatile locale daca e de ajuns certificatul de radiere obtinut de la Registrul Comertului si mi-au spus ca da, dar as dori sa stiu daca ar trebui sa mai solicit si o alta adeverinta de la Finante in acest sens, sau care este parerea dumneavoastra cu privire la situatia mea.

2. Printre actele necesare se mentioneaza: "certificate de atestare fiscala de la Directia economica din care sa rezulte achitarea obligatiilor legale fata de bugetul local pentru bunurile detinute in proprietate in anul anterior solicitarii (sot si sotie);"

Eu am adresa in orasul Buzau, unde si detin un imobil. Am platit impozitul, am aflat deja cum se obtine certificatul de la Primaria Buzau. Dar mai detin un imobil si in comuna Tisau, jud. Buzau. Intrebarea este daca trebuie sa merg si la Primaria Tisau pentru a obtine un certificat de atestare fiscala?

Pe de alta parte, sotul meu are adresa in Jud. Prahova. Trebuie sa obtina si el un astfel de certificat de atestare fiscala de la Primaria Comunei unde are domiciliul? Intreb pentru ca in paranteza sunt mentionati atat sotia cat si sotul.

Va multumesc!