avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Activitate andreipasca

Activitate andreipasca

Buna ziua,

Reprezint un CAR(casa de ajutor reciproc) recent infiintat si avem probleme de plata cu 2 membrii. As dori sa le pun poprire pe salar si nu stiu care e procedura conform noului Cod Civil. Va rog sa imi spuneti pasii de urmat si ce documente am nevoie.

Va multumesc frumos.
Buna ziua,

Ieri am luat si eu o amenda contraventionala pe transportul in comun si am refuzat sa semnez PV de contraventie. Controlorul mi-a spus ca o sa vina acasa prin posta.

Avand in vedere ca PV de contraventie se supune OG 2/2001 actualizata, daca nu ridic comunicarea de la posta in cel mult 1 luna conf art 26 alin (3) si nici nu vine la mine acasa sa imi puna pe usa PV impreuna cu un martor, atunci PV devine nul sau poate sa ma treaca la executare silita?

Conform aceleias OG agentul constatator din autobuz are dreptul sa imi ceara buletinul si eu am obligatia sa i-l dau? (conf art 18 asa e) sau am interpretat eu grasit? Eu stiam ca doar politia si jandarmii au derptul sa imi ceara buletinul si eu sa trebuiasca sa il prezint.

Va intreb aces lucru sa stiu pana unde sa ma tarasc cu ei si sa nu am probleme, pt ca ma gandesc ca o sa o platesc ca sunt un cetatean cinstit dar acest PV mi se pare un abuz din partea lor si multi vb foarte urat cu calatorii ca doar trebuie sa isi faca si ei norma de PV / zi.

Va multumesc
Buna ziua,

As dori sa stiu daca se poate inmatricula o masina pe numele unui minor avand in vedere ca are handicap fizic grav si sa nu plateasca timbrul de mediu?

Va multumesc
buna ziua,

multumesc de raspuns.
nu mai trebuie sa atasez la documente si cererea de restituire a taxei care o fac la finante si raspunsul lor cu refuzul de returnare?

multumesc
Buna ziua,

As dori sa stiu daca pot recupera taxa auto platita in 2009 si ce acte am nevoie pentru aceasta.
Eu nu am cunostinte juridice pentru a ma reprezenta in instanta, puteti sa imi recomandati pe cineva?

Eu sunt din Cluj-Napoca.

Va multumesc.