avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Activitate cristina888

Activitate cristina888

Legea nr. 287/2009 privind Codul civil (Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 511 din 24.07.2009) mai este valabila ? Ca nu mai inteleg nimic, va rog ma poate lamuri cineva si pe mine ?
Răspuns la discuția divort si incredintare minori
Pana la urma cum sta treaba? Are voie sa plece cu copiii fara ca asta sa o afecteze in proces? Sau nu?
A incercat sa vorbeasca cu sotul sa ajunga la o intelegere, dar acesta refuza cu desavarsire si nu vrea sa acorde divortul. Insa daca ea depune totusi actele de divort, el nu vrea sa renunte la copii. Ce sanse are mama sa castige copiii?
Minora cea mare, in varsta de 10 ani are dreptul de a alege si vrea sa o aleaga pe mama, insa din cate stiu eu, instanta de judecata nu este obligata sa tina cont de dorinta copilului (sau cel putin nu este un lucru care sa influenteze suta la suta hotararea judecatoreasca).
Buna ziua. Am si eu nevoie de noul cod civil in format electronic, care sa aiba o editura si un autor.Daca ma poate ajuta cineva as fi recunoscatoare.Am nevoie de el pentru realizarea lucrarii de disertatie. Multumesc
Multumesc
Buna seara. am 24 de ani si sunt masterand, respectiv studenta (la a doua facultate).Drept urmare, beneficiez de o pensie de urmas din urma decesului tatalui meu din 2002.
As vrea sa stiu daca este posibil sa ma angajez cu contract de munca cu norma intreaga fara ca acest lucru sa afecteze pensia de urmas.
Multumesc
Plangere la politie constand in ce mai exact? Adica trebuie sa il acuze de ceva anume ca sa poata parasi domiciliul?
Inca o intrebare: martori la divort pot fi rudele pana la ce grad ?
Multumesc
Buna seara. Verisoara mea D., domiciliata in orasul G. vrea sa divorteze de sotul ei. (motive: neintelegere, infideliatate). Mentionez ca exista 2 copii minori, in varsta de 4, respectiv 10 ani. Apartamentul este dobandit in timpul casatoriei, deci este si al ei.Ea nu are pretentii la absolut nimic, vrea doar copiii.
D. doreste sa se mute la parintii ei, in alt oras, impreuna cu copiii. In prezent lucreaza in alt oras (face naveta).Intrebarea mea este: Daca ea, pe parcursul divortului, isi gaseste un loc de munca in alt oras (in orasul natal), poate parasi domicilul impreuna cu copiii? Se poate muta fara ca acest lucru sa ii poata afecta procesul in vreun fel? Adica sotul o poate acuza de ceva?
Multumesc