avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si incredintare minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si incredintare minori

Buna seara. Verisoara mea D., domiciliata in orasul G. vrea sa divorteze de sotul ei. (motive: neintelegere, infideliatate). Mentionez ca exista 2 copii minori, in varsta de 4, respectiv 10 ani. Apartamentul este dobandit in timpul casatoriei, deci este si al ei.Ea nu are pretentii la absolut nimic, vrea doar copiii.
D. doreste sa se mute la parintii ei, in alt oras, impreuna cu copiii. In prezent lucreaza in alt oras (face naveta).Intrebarea mea este: Daca ea, pe parcursul divortului, isi gaseste un loc de munca in alt oras (in orasul natal), poate parasi domicilul impreuna cu copiii? Se poate muta fara ca acest lucru sa ii poata afecta procesul in vreun fel? Adica sotul o poate acuza de ceva?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:46, 31 Mai 2013
As recomanda ca verisoara ta sa depuna o plangere la politie inainte de a parasi domiciliul impreuna cu copiii, de asemenea sa consulte si un asistent social din cadrul Protectiei Copilului, astfel reusind sa gaseasca cea mai buna solutie chiar de la autoritatile ce o pot acuza de abandon familiar
Plangere la politie constand in ce mai exact? Adica trebuie sa il acuze de ceva anume ca sa poata parasi domiciliul?
Inca o intrebare: martori la divort pot fi rudele pana la ce grad ?
Multumesc
Nu este imperios necesar sa il acuze de ceva, dar in acea declaratie/ plangere la politie sa fie consemnat ca ii este imposibil atat ei cat si educatiei si cresterii copiilor sa locuiasca cu sotul dumneaei, acuzandu-l de rele tratamente aplicate atat copiilor cat si verisoarei dumneavoastra, o astfel de plangere/declaratie o poate ajuta in a dovedi ca ii este imposibil sa locuiasca cu sotul, iar mutarea sa la parinti a fost cea mai buna solutie pentru a ocroti copiii
nsj712 a scris:
reusind sa gaseasca cea mai buna solutie chiar de la autoritatile ce o pot acuza de abandon familiar


Doamna a zis ca isi va lua copiii cu ea, nu vad unde ar fi abandonul de familie ca doar nu-l lasa pe sot fara ajutor.

Nu este imperios necesar sa il acuze de ceva



dar totusi,

acuzandu-l de rele tratamente aplicate atat copiilor cat si verisoarei


:D

De ce sa-l acuze de rele tratamente daca nu e cazul, iar daca nu e cazul, nu are ce cauta la politie.

Nu e necesar sa mearga nicaieri, isi ia copiii si pleaca. Poate introduce cererea de divort pana pleaca si pe calea ordonantei presedintiale sa ceara stabilirea domiciliului copiilor la mama, acolo unde va locui.
Divortul il va cere la judecatoria de pe raza ultimului domiciliu comun, va fi destul de greu cu deplasarea la proces.
Martori la divort poate fi oricine in afara de copii ( descendenti), pot fi rude de orice grad, prieteni, colegi, vecini..

A incercat totusi sa vorbeasca cu sotul si sa ajunga la o intelegere cat sa divorteze in instanta prin acord sau la notar ( desi la notar e mai scump?
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2013
gi-jane2, moderator
A incercat sa vorbeasca cu sotul sa ajunga la o intelegere, dar acesta refuza cu desavarsire si nu vrea sa acorde divortul. Insa daca ea depune totusi actele de divort, el nu vrea sa renunte la copii. Ce sanse are mama sa castige copiii?
Minora cea mare, in varsta de 10 ani are dreptul de a alege si vrea sa o aleaga pe mama, insa din cate stiu eu, instanta de judecata nu este obligata sa tina cont de dorinta copilului (sau cel putin nu este un lucru care sa influenteze suta la suta hotararea judecatoreasca).

Alte discuții în legătură

Am nevoie de ajutor cu privire la divort mary23 mary23 sunt casatorita de 3 ani , avem impreuna un baietel de 3 anisori , sotul meu este foarte violent ,vorbeste urat cu mine de fata cu copilul ,nu am mai suportat ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie, implicatii ContSters93450 ContSters93450 Buna ziua, fratele meu a parasit domiciliul conjugal, mutandu-se la parinti (intentioneaza sa divorteze), intrucat, de ani de zile, relatia cu sotia sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters133814 ContSters133814 In cazul in care actiunea de divort a fost introdusa si a fost fixat primul termen, reclamantul mai poate schimba \"motivul\" divortului acesta nefiind ... (vezi toată discuția)