avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si incredintare minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si incredintare minori

Buna seara. Verisoara mea D., domiciliata in orasul G. vrea sa divorteze de sotul ei. (motive: neintelegere, infideliatate). Mentionez ca exista 2 copii minori, in varsta de 4, respectiv 10 ani. Apartamentul este dobandit in timpul casatoriei, deci este si al ei.Ea nu are pretentii la absolut nimic, vrea doar copiii.
D. doreste sa se mute la parintii ei, in alt oras, impreuna cu copiii. In prezent lucreaza in alt oras (face naveta).Intrebarea mea este: Daca ea, pe parcursul divortului, isi gaseste un loc de munca in alt oras (in orasul natal), poate parasi domicilul impreuna cu copiii? Se poate muta fara ca acest lucru sa ii poata afecta procesul in vreun fel? Adica sotul o poate acuza de ceva?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:46, 31 Mai 2013
Autoritatea parinteasca va fi exercitata in comun de ambii parinti, iar in ce priveste locuinta copiilor, sansele sa locuiasca la mama sunt mari mai ales ca si copiii vor asta.
Dar atunci fara un document atestat sau inregistrat la autoritatile in cauza, care este motivul intemeiat sa nu o acuze de abandon de familie si sechestrare a celor 2 minori?
Nefiind nicio plangere, declaratie inseamna ca totul era roz, si verisoara D. era impacata cu comportamentul si modul de a se manifesta al sotului. Nu poate spune un martor ce spune un document :)
Pentru ca nu e roz, doamna va inainta cererea de divort si pe calea ordonantei, cerere sa se stabileasca provizoriu domiciliul copiilor la mama.
Pana la urma cum sta treaba? Are voie sa plece cu copiii fara ca asta sa o afecteze in proces? Sau nu?
Nu are cum s-o afecteze daca pleaca. N-o poate tine nimeni cu forta intr-un loc.
Pentru ca e vorba si de copii, sa inceapa procedurile pentru a stabili locuinta copiilor la parinti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de ajutor cu privire la divort mary23 mary23 sunt casatorita de 3 ani , avem impreuna un baietel de 3 anisori , sotul meu este foarte violent ,vorbeste urat cu mine de fata cu copilul ,nu am mai suportat ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie, implicatii ContSters93450 ContSters93450 Buna ziua, fratele meu a parasit domiciliul conjugal, mutandu-se la parinti (intentioneaza sa divorteze), intrucat, de ani de zile, relatia cu sotia sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters133814 ContSters133814 In cazul in care actiunea de divort a fost introdusa si a fost fixat primul termen, reclamantul mai poate schimba \"motivul\" divortului acesta nefiind ... (vezi toată discuția)